Wartburgia knokt zich naar eerste punt in tweede klasse

Vorig seizoen waren het mooie potjes tussen beide promovendi, maar dan in de derde klasse. Olympia werd afgetekend kampioen en Wartburgia promoveerde via de nacompetitie. 

De eerste twintig minuten waren voor de bezoekers, die twee flinke kansen lieten liggen in de beginfase van de wedstrijd. Daarna schroefde Olympia het tempo op en werd de druk groter. Naast een paar kopballen die naast gingen, leverde het veldoverwicht niet heel veel op ook al omdat Wartburgia solide en rustig verdedigde. 

Tien minuten na rust was daar plotseling een vloeiende Wartburgia-aanval: David van Paridon passte scherp op de linkervleugel waarna Joep de Kort goed voorgaf op spits Mark Zwagerman. Die aarzelde niet en het was 0-1, tegen de verhouding in. Olympia liet het er niet bij zitten en gooide alles op de aanval. In de 65ste minuut schoot Levy van Nispen van dichtbij over en een paar minuten later geselde een schot van Nigel Marengo de lat. Niet veel later was het alsnog raak: na een makkelijk gegeven vrije schop recht voor het doel, krulde Jeffrey van den Berg de bal prachtig in de rechterbovenhoek. 

Het werd overleven voor Wartburgia en vechten voor het eerste wedstrijdpunt.

De ploeg kreeg nog een reuzenkans op 1-2 maar verder was het Olympia wat de klok sloeg. In de 84ste minuut leek een thuisoverwinning een feit, maar de scheidsrechter constateerde een overtreding op keeper Bob van Dijk. Na nog een kopbal van Edo Knol in de handen van de doelman en een hele rits corner kon Wartburgia het eerste behaalde punt in de tweede klasse koesteren.   

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Tekst en foto’s: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)