Wartburgia komt in Den Helder niet verder dan puntendeling

Wartburgia heeft de kans laten liggen in het spoor te blijven van de top-3 van de zaterdag derde klasse A. De ploeg van Hans Bergsma liet op bezoek bij HCSC twee punten liggen: 1-1. Ondanks het gelijkspel klommen de Amsterdammers één plek.

In Den Helder had Wartburgia zeer veel moeite met het defensieve spel (5-3-2) van de thuisploeg. In de eerste helft haalden de bezoekers bij lange na niet hun normale niveau. Verder dan een paar kleine mogelijkheden, waarvan de grootste voor Wanar Kelmanutu, kwam Wartburgia niet. Het was erg slordig, onrustig en soms wat gemakzuchtig.

Waar de Amsterdammers na de theepauze iets beter aan voetballen kwamen, nam de thuisploeg in de zestigste minuut enigszins verrassend de leiding in handen. Fotiqui Camara rondde een voorzet goed af: 1-0. Lang duurde deze voorsprong niet. Amper drie minuten later bracht David van Paridon de gasten na een fraaie aanval op gelijke hoogte: 1-1.

De laatste tien minuten van de wedstrijd verliepen behoorlijk hectisch. HCSC moest alle zeilen bijzetten om een punt in eigen huis te houden. Wartburgia verschafte zich legio mogelijkheden om de zege te grijpen, maar Armano Cuvalaij, Niek Remijn en clubtopscorer Daan Tuerlings kwamen niet tot scoren. Dat lukte Stijn Knigge drie minuten voor tijd wel, alleen werd zijn doelpunt afgekeurd vanwege een overtreding die hieraan vooraf ging. Ook Van Paridon liet de kans op de winnende treffer liggen: zijn kopbal ging rakelings over.

“In de eerste helft speelden we volstrekt onder de maat. Veel te onrustig. Mijn ploeg was niet in goede doen. De tweede helft ging beter”, blikte trainer Hans Bergsma terug. Doordat Reiger Boys van koploper Purmersteijn verloor (4-3), hebben de Amsterdammers nu de vierde plek in handen. “Alles is nog mogelijk.”

Kijk hier alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag: Wietze Jan Ramaker