Wartburgia komt in slotfase pas voorbij EVC

Zaterdag derdeklasser Wartburgia heeft zich op bezoek bij EVC herpakt van de drie nederlagen op rij waardoor de ploeg van Hans Bergsma de overgebleven titelaspiraties in de prullenbak kon gooien. De Amsterdammers moesten in Edam diep gaan: een 2-0 achterstand werd omgebogen in een 2-3 overwinning.

Een zeer defensief en ook slim spelend EVC liet Wartburgia zien dat zij zich niet zomaar gewonnen gaven en zelf ook niet geheel kansloos waren. Dit leverde in de vijfde minuut uit een counter de 1-0 op van Vince Mens. Wartburgia was de dominerende partij, maar kreeg voor de rust zelfs een tweede tegentreffer te verwerken na flegmatiek optreden van doelman Max Klink. Hij veroorzaakte een penalty waaruit Ruben Bond trefzeker was: 2-0.

Vlak voor de theepauze vonden de bezoekers de aansluiting nadat linksback Melvin Akkerman goed doorkwam: 2-1. Drie minuten later was Niek Remijn uit een vrije trap verantwoordelijk voor de gelijkmaker, waardoor Wartburgia de achterstand in de eerste helft al had weggepoetst.

Ook in de tweede helft waren de Amsterdammers de aanvallende ploeg en loerde EVC vooral op de counter. Vooral in het laatste kwartier werd het ‘pompen of verzuipen’ voor Wartburgia. Het werd dat eerste: in de 88ste minuut tekende Armano Cuvalaij uit een scrimmage voor de late 2-3, waardoor de bezoekers toch de volle buit meenamen.

Door de zwaar bevochten overwinning blijft Wartburgia tweede staan. Er wachten nog twee lastige duels (HBOK-thuis en Castricum-uit) om deze positie vast te houden en op die manier het nacompetitieticket over te nemen van kampioen HBOK. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.