Wartburgia kruipt omhoog dankzij zege op Buitenboys

Wartburgia wisselt in de eerste maanden in de tweede klasse goede met slechte wedstrijden af. Het voetballend vermogen is er altijd, maar soms moet je wel heel goed kijken. 

Zaterdagmiddag bleek de thuisploeg plotsklaps dodelijk efficiënt in een eerste helft waar alles leek te lukken. Al na 10 minuten was het raak: na een voorzetje van Joram Melis tikte spits Mark Zwagerman alert van dichtbij binnen. Het sterkte Wartburgia in de overtuiging dat een tweede overwinning van het seizoen tot de mogelijkheden behoorde. Vier minuten later stond Menno Bosch aan de basis van de 2-0 met een mooie solo aan de linkerkant. Zijn voorzet werd binnengekopt door opnieuw Zwagerman. Het leed bleek nog niet geleden voor een zwak verdedigend Buitenboys. Een nieuwe voorzet van Melis werd dit keer goed binnengeschoten door linksbuiten Joep de Kort uit een lastige hoek: 3-0.

Het was diezelfde de Kort die in de 20ste minuut ook zijn tweede goal en daarmee de 4-0 maakte. Ditmaal was het een echte beauty; een schot van behoorlijk veraf, met veel gevoel in de kruising geplaatst.  Een aangeslagen Buitenboys probeerde iets terug te doen, maar verder dan een kopbal op de paal kwam men niet voor rust. 

Na rust was Wartburgia de concentratie wat kwijt en liet de bezoekers komen. Net na rust moest Tobias van Kralingen een bal van de lijn glijden maar er zat te weinig lijn in de opbouw van Buitenboys om veel gevaar te stichten. Zo’n 10 minuten voor tijd liet De Kort nog eens van zich horen door een bal vanaf de middenlijn over de ver voor zijn doel staande Buitenboys keeper te schieten en zo zijn hattrick te voltooien. Aan de andere kant hield Bob van Dijk zijn doel lang schoon met een paar goede reddingen maar moest toch tweemaal capituleren bij inzetten van dichtbij van Rody Moorman uit een corner en Daan Herpert net voor tijd. 

Wartburgia lijkt langzaam maar zeker te wennen aan het niveau van de tweede klasse. Het klimt nu naar de tiende plaats. Buitenboys staat nu twaalfde, maar met een gelijk puntenaantal. Wartburgia kan volgende week op jacht naar de derde zege, het speelt dan tegen de puntloze hekkensluiter Koninklijke HFC. Buitenboys wacht een lastigere tegenstander, namelijk nummer 2 Jong Holland. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Tekst en foto’s: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)