Wartburgia laat punten liggen tegen VSV

Twee aan elkaar gewaagde ploegen maakten er een mooie pot van. VSV legde het de laatste weken matig presterende Wartburgia meteen het vuur aan de schenen. Een flink aantal corners was het gevolg. Daar werd niet uit gescoord, maar in de 21ste minuut was het alsnog raak en sloeg VSV aanvaller Justin Kunst toe. Na de 0-1 kwam er iets meer lijn in het spel van de thuisclub, er kwamen aanvallen die tot corners leidden en een paar keer was Wartburgia dichtbij.

In de tweede helft drong Wartburgia veel meer aan. De bal ging sneller rond en het spel werd minder voorspelbaar, terwijl de gasten vrijwel geen kans meer creëerden.
Toch duurde het tot de 69ste minuut voordat de gelijkmaker viel door een prachtige actie van Gijs Oostermeijer. Na twee eerdere pogingen te hebben zien mislukken probeerde hij het met een solo die werd besloten met een gericht schot in de hoek.

Na de 1-1 rook Wartburgia de overwinning en zette nog eens extra aan. Kans na kans volgde in het laatste kwartier en het was aan VSV-keeper Mario Veldt te danken dat de bal er niet in ging. Knappe reddingen op goede pogingen volgden, waarbij hij het geluk aan zijn zijde had dat een kopbal uit een goed indraaiende corner via zijn lichaam niet verder kwam dan de lat.

Wartburgia had misschien wat meer verdiend, maar had dan wat zorgvuldiger met de kansen moeten omgaan.

Tekst en foto: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)