Wartburgia letterlijk en figuurlijk een klasse te groot voor THB

Na een reeks oefenwedstrijden tegen teams uit voornamelijk hogere klassen had Wartburgia in de aanloop van dit seizoen nog niet gewonnen. En dat was te zien aan de hongerigheid waarmee de wedstrijd tegen THB uit de 4e klasse werd gespeeld.

Na 7 minuten stond er al 1-0 op het splinternieuwe scorebord. Linksback Mitchell Vorstman scoorde uit de rebound na een schot van Niek Remijn. De kansen regen zich aaneen, maar de keeper van THB had een paar prachtige reddingen in huis. Totdat Dylan van Dam in de 32ste minuut met een bekeken rollertje de 2-0 maakte. De 3-0 was er een uit het boekje: een snelle uitbraak van Wartburgia via David van Paridon, voorzet op maat van Mitchell Vorstman en goed ingekopt door Dylan van Dam.

Na rust was het definitief gedaan met het verzet van THB. Na een strakke voorzet van Amando Cuvalay tikte David van Paridon na een goede loopactie binnen en weer een minuut later scoorde Cuvalay zelf met een geplaatst schot net langs de keeper. In de 40 minuten die volgde liep de score op tot 9-0. Een vrije trap van van Paridon raakte wel of niet de kruin van Niek Remijn, maar draaide mooi binnen, Cuvalay maakte zijn tweede en de 8-0 en 9-0 waren voor de sleurende spits Daan Tuerlings die met een paar goede bewegingen de keeper twee keer op het verkeerde been zette.

Een goede start voor Wartburgia dus, dat volgende week met Sporting Martinus wederom een vierdeklasser treft.

Tekst en foto: Frank van Paridon