Wartburgia neemt tegen EVC revanche op zichzelf

Wartburgia heeft zich op eigen veld tegen EVC herpakt van het slippertje, vorige week bij laagvlieger HCSC (1-1). De ploeg van Hans Bergsma was met 4-0 veel te sterk voor de bezoekers uit Edam en blijft hierdoor knap vierde staan in de zaterdag derde klasse A.

Een gedreven Wartburgia liet in de eerste helft goed voetbal zien. Met vlot opgezette en creatieve combinaties werd EVC
achteruit gedrukt. Na twintig minuten kreeg Milan Besselink de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Zijn inzet belandde aan de verkeerde kant van het doel belandden. Even later kwamen de Amsterdammers verdiend aan de leiding. Uit een voorzet van David Paridon opende Niek Remijn de score. Vlak voor rust verdubbelde de middenvelder uit een rebound zelfs de voorsprong: 0-2.

Na rust probeerde EVC met opportunistischer voetbal er alles aan te doen de aansluitingstreffer te forceren. De paal stond een Edams doelpunt in de weg. Het offensief van de bezoekers werd in de zestigste minuut doorbroken door een schitterende goal van Remijn. Hij voltooide zijn hattrick door de bal in de rechterbovenhoek te knallen. Tien minuten voor tijd bepaalde vleugelverdediger Tim Stam met een verdwaalde voorzet de eindstand op 4-0.

De overtuigende zege betekent dat de Amsterdammers zich handhaven in de top van de ranglijst. De ploeg van Hans Bergsma staat vierde, op twee punten van nummer drie HBOK. Volgende week gaat Wartburgia op bezoek bij middenmoter ZCFC. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.