Home / Algemeen / Wartburgia nestelt zich dankzij winst op Kadoelen bovenin

Wartburgia nestelt zich dankzij winst op Kadoelen bovenin

Wartburgia heeft een goede stap gezet richting de top van de zaterdag derde klasse A. De ploeg van Hans Bergsma versloeg stadgenoot Kadoelen met 2-4 en klom daardoor naar de gedeeld tweede plek, samen met HBOK en Reiger Boys.

Na een rommelige openingsfase openden de bezoekers in de zestiende minuut al de score. Een schitterende vrije trap van Thom Ridderbos leverde de 0-1 op. Kadoelen kwam verrassend terug. Na een goed opgezette aanval vanaf de linkerkant bediende Barry Kuiper aanvoerder Mitch van Ankeren voor de 1-1. Toch herstelde Wartburgia nog voor de rust de voorsprong. David Paridon bediende Yoram Knigge op maat. Met een subtiele voetbeweging bracht hij de 1-2 op het scorebord.

In de tweede helft was Wartburgia meer overheersend, begon het middenveld beter te draaien en werden er een hoop kansen gecreëerd. Kadoelen zag Udo San A Jong met twee gele kaarten vroegtijdig vertrekken en was vervolgens niet meer in staat iets tegenover Wartburgia te stellen. Pas in de 75ste minuut lukte het de bezoekers om verder uit te lopen. Jacco Fijnheer maakte oog-in-oog met doelman Mike Oudshoorn geen fout: 1-3.

Daan Tuerlings en David van Paridon hadden Wartburgia in de slotfase op een veel grotere voorsprong zetten, maar zij faalden in de afronding. Tuerlings pikte alsnog zijn doelpuntje mee door met een goede actie voor de 1-4 te zorgen. Dankzij een persoonlijke hoogtepuntje van Van Ankeren (onhoudbaar schot in de linkerbovenhoek) deed Kadoelen nog iets terug, maar kon de nederlaag niet meer voorkomen: 2-4.

Door de overwinning blijft Wartburgia erg goed meedraaien. Volgende week speelt de ploeg van Hans Bergsma de topper tegen Reiger Boys, dat ook tien punten heeft. Kadoelen zakte naar de elfde plaats. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag Wietze Jan Ramaker
Archieffoto: Frank van Paridon

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)