Wartburgia niet effectief genoeg bij Buitenboys

Vorige week behaalde Wartburgia thuis de eerste drie punten in de bekercompetitie 2019/2020 door met 7-3 te winnen van C.T.O. 70. Dit na een ruststand van 5-0. Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen S.C. Buitenboys op het programma. De ploeg van Patrick Bal won vorige week uit van Zuidoost United met 1-2. De wedstrijd van zaterdagmiddag eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Bekijk hier alle bekeruitslagen van 7 september

De beginfase was rommelig, zowel van Wartburgia, als van Buitenboys-zijde. Wartburgia linkerspits Milan Besselink kreeg in de negende minuut de eerste kans zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar was niet succesvol. Wartburgia was in de eerste helft de betere voetballende ploeg, al was Buitenboys op bepaalde momenten ook niet ongevaarlijk. Wartburgia kwam in de veertigste minuut op de 0-1 door een goal van Daan Tuerlings na een voorzet van Armando Cuvalaij. Buitenboys reageerde drie minuten later door een prima counter voor de 1-1. Hierbij aangetekend dat de complete verdediging van Wartburgia compleet een “no show” gaf. Ruststand 1-1.

Na rust een ietwat overtuigender Wartburgia. De ploeg van Bergsma creëerde meer kansen. Maar Wartburgia was niet in staat definitief de “trekker ”over te halen. Kansen voor Niek Remijn en Dilan van Dam bleven onbenut. Dilan van Dam zorgde in de drieëntachtigste minuut voor de 1-2 voorsprong voor Wartburgia na een prima opgezette aanval vanuit de verdediging van Wartburgia-zijde. Wartburgia kon niet de wedstrijd “op slot gooien”. In de slotfase wist Buitenboys uit het niets toch de gelijkmaker te maken voor de eindstand van 2-2.

Na zaterdag bezet Wartburgia (op doelsaldo) de eerste plek, gevolgd door Buitenboys, Zuidoost United en CTO’70.

Coach Hans Bergsma van Wartburgia reageerde na afloop: “Het eerste kwartier van deze wedstrijd vond ik dramatisch. Pas na 30 tot 35 minuten in de eerste helft kregen wij meer grip op de tegenstander. Ik vond dat mijn ploeg in een veel te laag tempo heeft gespeeld. Als wij vijf minuten voor afloop nog op voorsprong staan, mag je dit niet meer uit handen geven. De kansen die wij nog hebben gehad in de laatste vijf minuten moeten doeltreffender worden afgerond. Ik ben ervan overtuigd dat de aankomende tegenstanders in, zowel in de beker als in de competitie, anders naar ons zullen gaan kijken. Om nog beter te worden zijn er andere elementen nodig”.

Ook Patrick Bal reageerde. Hij was tevreden over het karakter dat zijn ploeg toonde, aangezien hij met 8 andere spelers startte dan tegen Zuidoost United: “Voetballend vond ik het matig (nog zeer licht uitgedrukt). Ik had mij al overgegeven met de 1-2 achterstand. Zeker gezien de kansen die Wartburgia nog creëerde. De laatste twintig minuten werden wij helemaal uit elkaar gespeeld.”