Onthutsend Wartburgia onderuit tegen ZCFC

Wartburgia lijkt de draad kwijt te zijn. De ploeg van Hans Bergsma leed tegen laagvlieger ZCFC de derde nederlaag op rij en moest hierdoor officieel het kampioenschap aan HBOK laten. De Amsterdammers gingen op eigen veld met 2-4 onderuit.

In de heenwedstrijd won Wartburgia nog overtuigend met 1-7 van de Zaankanters, maar enkele maanden later waren de rollen omgedraaid. Wel kwam de thuisploeg na een halfuur aan de leiding. Nadat Niek Remijn even daarvoor de paal trof, was de middenvelder op aangeven van David van Paridon wel trefzeker. Vlak voor rust kwam ZCFC op gelijke hoogte. Uit een uitval tekende Brian Maijer voor de 1-1 ruststand.

De tweede helft leek Wartburgia wederom alles in handen te hebben om de score uit te breiden. Daan Tuerlings en Remijn slaagden hier niet in. Het duurde tot de zeventigste minuut voordat de Amsterdammers de leiding terug in handen nam. Uit een voorzet van Armando Cuvalaij maakte Remijn zijn tweede van de middag. Nog geen minuut later was de voorsprong verdwenen. Erno Vreugdenhil trok de stand weer gelijk door niet kordaat ingrijpen van de defensie af te straffen.

Aanvallen van de thuisploeg strandden telkens voor het strafschopgebied van ZCFC. De bezoekers namen een kwartier voor tijd brutaal de leiding in handen nadat Björn Keetbaas een penalty verzilverde. Dat bleek nog niet genoeg, want met een rake kopbal strooide Keetbaas extra zout in de wonden van Wartburgia. Alle registers werden vervolgens opengetrokken om een verrassende nederlaag te voorkomen, maar ZCFC hield met kunst- en vliegwerk stand.

“Ik ben verbijsterd. Wij hebben in drie competitiewedstrijden twaalf goals tegen gehad. Onbegrijpelijk”, zei Hans Bergsma. “We geven het wederom veel te gemakkelijk weg. Na een 2-1 voorsprong taxeren wij alles volstrekt verkeerd in. Inschattingsfouten,
dekkingsfouten in de zone, kansen niet kunnen benutten; allemaal niet goed.”

Desondanks blijft Wartburgia tweede staan. Wel zijn Purmersteijn en Castricum de Amsterdammers tot op twee punten genaderd, waardoor ze in de laatste weken nog aan de bak moeten om een nacompetitieplek veilig te stellen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.