Wartburgia overtuigend te sterk voor zegeloos Buiksloot

Nog altijd wacht Buiksloot dit seizoen op de eerste zege in de zaterdag derde klasse A. De ploeg van Remi Boshuizen was niet opgewassen tegen subtopper Wartburgia, dat Buiksloot met een duidelijke 5-2 nederlaag terug naar Amsterdam-Noord stuurde.

Na een open beginfase, met kansen voor beide ploegen, nam Wartburgia in de twintigste minuut de leiding. Door goed voorbereidend werk van Niek Remijn kon Yoram Knigge de score openen: 1-0. Het spel van de thuisploeg was beter verzorgd en nog voor de rust leidde dit tot de 2-0. Nu was Remijn de doelpuntenmaker, op aangeven van Wanar Kelmanutu.

Ook in de tweede helft bleef Wartburgia domineren. Buiksloot had regelmatig veel moeite met de aanvalsdrift van de thuisploeg en kregen na een uur spelen ook de 3-0 te verwerken. Met een fluwelen trap in de rechterbovenhoek gooide David van Paridon het duel ruim voor het einde eigenlijk al op slot.

Enkele minuten na de 3-0 slaagden de bezoekers erin iets terug te doen. Na een ongelukkige handsbal kende de scheidsrechter een strafschop toe, die door Abdelhak Challaoui werd benut. Toch maakte de 3-1 weinig indruk op Wartburgia, dat via uitblinker Van Paridon de marge weer terug naar drie doelpunten bracht: 4-1. Vijf minuten voor rust maakte Rockey Nwamen de achterstand iets draaglijker voor Buiksloot, dat in de laatste minuut ook een vijfde tegentreffer moest incasseren. Kelmanutu bepaalde de eindstand op 5-2.

“Mijn ploeg was vandaag weer beter dan vorige week, echter niet goed genoeg vanmiddag”, concludeerde Buiksloot-trainer Remi Boshuizen. “Het automatisme in ons spel ontbreekt nog. Maar dit komt wel goed.” De oefenmeester kreeg bovendien een compliment van zijn collega, Wartburgia-coach Hans Bergsma. “In de eerste twintig minuten bood Buiksloot goed partij. Hierna waren wij de bovenliggende partij. Wij moeten nog wel leren met een 4-1 voorsprong de wedstrijd plat te leggen.”

Wartburgia blijft door de zege uitstekend meedraaien bovenin. De Amsterdammers staan vijfde, slechts twee punten achter koploper Purmersteijn. Buiksloot staat nog steeds twaalfde. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag: Wietze Jan Ramaker