Wartburgia pakt in Castricum nacompetitieticket

Zaterdag derdeklasser Wartburgia mag zich opmaken voor de nacompetitie om een plek in de tweede klasse te bemachtigen. De ploeg van Hans Bergsma stelde deelname hieraan veilig door Castricum met 0-2 te verslaan. Bovendien eindigden de Amsterdammers de reguliere competitie als nummer twee.

Op een moeilijk bespeelbaar veld in Castricum had Bergsma voor een 4-4-2 formatie gekozen. Dit pakte goed uit. De bezoekers waren de voetballende ploeg en via Daan Tuerlings in de zestiende minuut dichtbij de openingstreffer. De spits raakte echter de lat. De 0-1 viel pas na rust. Uit een corner van Joost Homminga was Tom Remijn in twee instanties trefzeker. Tien minuten later had Niek Remijn een uitgelezen kans op de 0-2, alleen miste de middenvelder een penalty.

Castricum zette alles-op-alles om de gelijkmaker te forceren. Wartburgia-doelman Max Klink, die tot dat moment nauwelijks in actie hoefde te komen, werd door Homminga (haalde bal van de doellijn) geassisteerd. Aan de andere kant van het veld viel de veilige 0-2 uit een goed genomen vrije trap van Tuerlings. Hierna kon de wedstrijd rustig uitgespeeld worden, in de wetenschap dat het ticket binnen was.

“De ploeg heeft met zeer veel inzet gespeeld en we hebben het goed afgemaakt. We zijn geen moment in de problemen geweest”, zei een tevreden Bergsma. Omdat Purmersteijn bij EVC verloor, hebben de Amsterdammers de tweede plek weer teruggepakt. In de eerste ronde van de nacompetitie wacht een thuiswedstrijd tegen IJmuiden.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag derde klasse A.