Home / slideshow / Wartburgia in dubbele confrontatie onderuit tegen Pancratius op Samenspel Toernooi

Wartburgia in dubbele confrontatie onderuit tegen Pancratius op Samenspel Toernooi

Na de eerste dag op het Samenspel Toernooi ging Wartburgia aan kop, dankzij een 1-0 zege op SDZ en een 3-0 zege op HBC. Zondag stonde de finaledag op het programma. Op de finaledag nam Wartburgia het toevalligerwijs twee keer op tegen Pancratius. Eerst in de laatste poulewedstrijd, vervolgens in de finale. Beide duels werden gewonnen door Pancratius.

De eerste wedstrijd Wartburgia – Pancratius eindigde in een toch ietwat geflatteerde overwinning voor Pancratius met 6-0. Bergsma moest door diverse omstandigheden voornamelijk in de voorhoede en het middenveld een aantal dragende spelers missen. Wartburgia werd door Pancratius volledig in deze vijfenveertig minuten zeer doeltreffend weggespeeld. Onnodige fouten door niet juist ingrijpen en geen overwicht kunnen creëren, ook bij de spitsen van Wartburgia, veroorzaakten deze 6-0 nederlaag voor coach Bergsma. Bergsma enigszins teleurgesteld over deze nederlaag, zeker de goede resultaten van de vrijdagavond. Maar toch, de finale bereikt door de twee gewonnen wedstrijden op de vrijdagavond. 

Na de geflatteerde overwinning van Pancratius op Wartburgia met 6-0 bracht Bergsma op drie plekken in zijn verdediging wijzigingen aan en in de voorhoede één wijziging voor de finale wederom tegen Pancratius. Dit pakte allemaal goed uit. Wartburgia wist Pancratius prima tegenstand te bieden. De spelopbouw was verzorgder en hachelijke situaties, zoals in het eerste treffen voor de goal van Max Klink, bleven uit. Een gelijk opgaande strijd. Pancratius net een ietwat aanvallender maar ook Wartburgia niet ongevaarlijk. Wanar Kelmanutu was dichtbij voor de 1-0 voor Wartburgia. Zijn doelpoging ging net naast de verkeerde kant van de paal. 

Vlak voor het eindsignaal kwam Pancratius op de 1-0 door niet goed ingrijpen aan Wartburgia zijde. De voorzet vanaf de linkerflank zeilde over keeper Max Klink heen voor de eindoverwinning voor Pancratius en tevens de eerste plaats op dit goed georganiseerde toernooi. Coach Bergsma was duidelijk na afloop van het toernooi. “Mijn selectie heeft vrijdag goed gepresteerd. De eerste wedstrijd tegen Pancratius onvoldoende. Speel je dan voor niets? Maar ja, het hoort er allemaal bij”.

Tekst: Wietze Jan Ramaker 

Foto: Frank van Paridon

Send this to a friend