Wartburgia periodekampioen na zege op RODA ’23

Ook in Zaterdag 3b viel dit weekend de beslissing in de eerste periode. Wartburgia stond al 3 punten los en had de periodetitel dus voor het grijpen. Dat gebeurde dan ook, want ook van RODA ’23 werd gewonnen: 3-1. Daardoor kon er feest gevierd worden bij Wartburgia.

De bezoekers uit Amstelveen begonnen nog goed aan de wedstrijd. Zo zag Rust een schot geblokt worden en schoot Hottentot hard op de lat. Maar na 10 minuten was het toch Wartburgia dat op voorsprong kwam. RODA ’23 verdedigde niet goed en het was meteen raak voor de thuisploeg. Daarna trok Wartburgia de wedstrijd steeds wat meer naar zich toe, zoals het dat dit seizoen eigenlijk elke wedstrijd doet. Op slag van rust leidde dat tot de 2-0.

Al vrij snel na rust gooide de koploper het duel definitief op slot door de 3-0 te maken. Na rommelig uitverdedigen belandde de bal zo voor de voeten van een Wartburgiaan, wat dus resulteerde in de 3-0. Een penalty was voor RODA ’23 de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd, maar deze werd gemist. Een kleine 10 minuten voor tijd kwam er toch nog een Amstelveense treffer. Steij passeerde zijn man en vuurde een schot af, dat nog gestopt werd. Zuiverloon was echter attent en tikte de bal binnen: 3-1.

Het mocht voor RODA ’23 niet baten en zal Wartburgia waarschijnlijk ook niet gedeerd hebben, want de periodetitel was binnen.