Wartburgia – Real Sranang: Hoogstaand duel met verdiende winnaar

Heel veel ontliepen Wartburgia en Real Sranang elkaar niet op de ranglijst voorafgaand aan dit duel. In de -bijna- vrieskou werd er na de aftrap van beide kanten goed gevoetbald.

Zowel als team als individueel waren er mooie dingen te zien. Wartburgia had een klein overwicht, maar moest regelmatig op zijn tellen passen bij goed van achteruit opgebouwde aanvallen van Real. Ondanks het soms vloeiende combinatiespel van beide kanten hoefden de keepers niet heel veel in actie te komen; op de rand van de 16 ontbraken of de scherpte of de ideeën.

Na rust begon de thuisclub wat meer druk te zetten en kreeg wat kansen. Pas in de 63e minuut klopte alles bij Wartburgia: Dylan van Dam speelde vanaf de linkerkant zijn man uit, zette goed voor en Niek Remijn z’n doelpuntenhonger deed de rest 1-0 voor Wartburgia. Real Sranang probeerde het wel, maar heel veel gevaar kwam er niet uit. De ruimte die noodgedwongen werd weggegeven daarentegen leidde tot een nieuwe uitbraak aan de linkerkant bij Wartburgia en een vrijwel identiek doelpunt. Ditmaal was het Milan Rada die goed opkwam en prima voorzette en liep Mark Zwagerman binnen.

De toeschouwers die de kou trotseerden zagen een mooie en sportieve pot met goed verzorgd voetbal van twee kanten. Wartburgia bezet dankzij de zege nu de derde plek en treft volgende week Amstelveen Heemraad. Real Sranang staat tiende ontvangt zaterdag Buitenveldert. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst en foto: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)