Home / slideshow / Wartburgia slaat aanval op koppositie af

Wartburgia slaat aanval op koppositie af

In zaterdag 3b stond zaterdagmiddag een topper op het programma. Nummer 3 Buitenveldert ontving koploper Wartburgia. Het verschil tussen beide ploegen was voorafgaand aan het duel 3 punten. Op papier dus kleine verschillen, in de praktijk bleek het anders. Wartburgia won uiteindelijk met 0-2.

Al na 3 minuten had het al 0-2 kunnen staan, maar Armando Cuvalaij had het vizier nog niet op scherp staan. In de 11e minuut was het wel raak, via een razendsnel uitgevoerde driehoekscombinatie tussen David van Paridon, Dylan van Dam en spits Daan Tuerlings, die bekwaam afrondde. Een kopbal van Niek Remijn en een ziedend schot van weer Tuerlings belandden op de lat en voorkwamen dat de wedstrijd voor rust al was gespeeld. Wartburgia hield het initiatief, won veel van de duels en combineerde bekwaam. Buitenveldert kon daar aanvallend nauwelijks iets tegen in brengen. De enige kansen voor de thuisploeg werden veroorzaakt door verdedigende fouten van de bezoekers.

Na rust was het pleit snel beslecht. Buitenveldert drong aan en Wartburgia profiteerde onmiddelijk. Op aangeven van Cuvalaij werkte Remijn in de 48ste minuut de 0-2 in het doel. De wedstrijd werd rommeliger maar ontaardde gelukkig niet, mede door de goed fluitende scheidsrechter die zich gedwongen zag rood te geven aan de nummer 10 van Buitenveldert na een ongelukkige charge op invaller Ridderbos. Met een man meer kreeg Wartburgia nog een paar kansen, maar het bleef bij 0-2.

Volgende week opnieuw een topper: de ‘burenthriller’ tussen Wartburgia en JOS Watergraafsmeer (de huidige nummer 2) staat dan op het programma.

Verslag en foto’s: Frank van ParidonBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend