Wartburgia snel klaar met Kadoelen

Verleden seizoen ontsnapte Kadoelen ternauwernood aan degradatie en eindigde Wartburgia op een knappe tweede plaats in de competitie. Dit seizoen lijkt het beeld hetzelfde te zijn na 4 duels. Kadoelen pakte pas één punt, Wartburgia doet bovenin mee. Zaterdag stonden beide ploegen tegenover elkaar. Bij Kadoelen vertrok na afgelopen seizoen de gehele voorhoede, Wartburgia versterkte zich en hoopt weer mee te doen om de titel.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Het leidde ertoe dat het verschil al in de eerste 5 minuten werd gemaakt. Wartburgia-spits Bob Dekker rondde de allereerste aanval bekwaam af na een slimme steekpass van Daan van Dijk. Twee minuten later was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.
Na een mooie rush van aanvoerder Melvin Akkerman ronde Niek Remijn rustig af. Hij mocht dat nog eens doen vanuit een makkelijk gegeven penalty in de 12e minuut en faalde niet. Na amper een half uur spelen stond ook de 0-4 al op het scorebord nadat Daan Tuerlings door Dilan van Dam alleen voor de keeper werd gezet.

Kadoelen bouwde aardig op, maar de aanval kon bitter weinig uitrichten tegen de solide verdediging van de gasten. De tweede helft zakte het spel van Wartburgia af naar een bedenkelijk niveau. Zoals zo vaak bij een 4-0 stand vloeide de scherpte weg. Na de wissel van spelverdeler David van Paridon voor Jesse Bolle zat er onvoldoende lijn meer in het aanvalsspel om een stug verdedigend Kadoelen nog te verrassen. Het laatste half uur bracht twee wegens buitenspel afgekeurde goals en een treffer van de voor Joost Homminga ingevallen Armando Cuvalaij. In de allerlaatste  minuut draaide Kadoelen’s Donny Geel een vrije trap prachtig in de kruising voor een eretreffer, waarmee de 1-5 eindstand bereikt was.

Wartburgia blijft koploper met 13 punten uit 5 wedstrijden en S.V.Kadoelen blijft op 1 puntje uit 5 wedstijden steken.

Tekst en foto’s: Frank van Paridon