Wartburgia snoept op eigen veld een puntje van Waterwijk

In de tweede klasse A is Wartburgia knap overeind gebleven tegen Waterwijk. Op eigen veld hield de ploeg van trainer Tijn Hammer de nummer drie op een gelijkspel: 1-1.

,,De gelijkmaker van Wartburgia in blessuretijd van de tweede helft geeft ons een knauw in het gevecht voor de topplekken”, gaf Waterwijk-coach Ryan Smart na afloop grif toe. ,,De teleurstelling overheerst nu maar we hebben nog twee belangrijke wedstrijden te spelen.”

Smart zag een redelijk eenzijdige wedstrijd. ,,Wartburgia wachtte ons grote delen van de wedstrijd op met elf man halverwege hun helft en werden via uitbraken gevaarlijk. De eerste helft creëerden we alsnog enkele kansen waaronder een bal op de paal van Douwe Willemars. Denzel Plettenberg kwam op rechts op en dwong de tegenstander een overtreding te maken in de zestienmeter. De penalty werd beslist door Tim Klaasen-Bos; 0-1.

De tweede helft vrijwel hetzelfde spelbeeld. ,,Alleen kwamen wij minder tot kansen” zag Smart. ,,De uitbraken van Wartburgia werden gevaarlijker. Uiteindelijk kwam de klap in blessuretijd na een hoge bal in de zestienmeter die niet goed werd verdedigd, 1-1.”

Tijn Hammer – Foto: Jos Spitteler

Coach Tijn Hammer van de Amsterdammers keek met genoegen terug op het duel. ,,Het is een lekker resultaat tegen één van de bovenste ploegen. Wij moeten punten pakken, en dat lukt ons beter tegen de hoger geklasseerde teams dan tegen de ploegen die net als wij onderin bivakkeren. De eerste helft speelden wij heel compact, we zakten tot het irritante in, maar konden soms dreigend worden uit enkele uitvallen. De tweede helft wilden we – met de 0-1 achterstand – de intentie tonen om wat meer vooruit spelen, maar wel hetzelfde spel principe hanteren. Dat de goal in de laatste fase binnenvalt door Joost Hommenga gaf een extreme ontlading. Dat goede gevoel moeten we vast zien te houden de komende weken. We blijven knokken om zo hoog mogelijk te eindigen en dan zien wel.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)