Wartburgia stelt derde plaats veilig met reuzenoverwinning op SCPB ’22

De laatste competitiewedstijd moest door Wartburgia worden gewonnen om derde te worden dit seizoen. Daarnaast was het de laatste voorbereiding voor de play offs.

Het begin was net als verleden week nonchalant, dus na zo’n 5 minuten keek de thuisclub tegen een 0-1 achterstand aan. Het team is inmiddels ervaren en ingespeeld dus werd in de 18e minuut een goede pass van Gijs Oostermeijer door Milan Rada teruggelegd op Mark Zwagerman die beheerst afrondde. Een paar minuten later was het al 2-1 door opnieuw Zwagerman die van dichtbij binnenliep. De mooiste goal van de middag was van Tobias van Kralingen die vanaf zo’n 20 meter het leder schitterend in de linkerbovenhoek plaatste.

De 3-1 ruststand bleek de opmaat voor een 45 minuten offensief van Wartburgia, waarbij veel kansen werden gecreëerd – en bijna net zoveel werden gemist. De precisie in de voorhoede bij de afronding mag en moet een stuk beter met het oog op de promotiewedstrijden. Niettemin kwamen er na rust toch nog vier goals bij.

In de 59ste minuut scoorde Dylan van Dam uit een voorzet van Zwagerman. In de 79ste minuut rondde invaller Ruben Florijn goed af na een mooi opgezette aanval door Oostermeijer en Rada. De laatste zag vlak erna een goed schot van zijn voet door de handen van de keeper glippen. In de laatste minuut schoot David van Paridon een penalty binnen na een handsbal en bepaalde de eindstand op een verdiende 7-1. Op naar de play offs, waarin tweedeklasser DWS de eerste tegenstander zal zijn.

Tekst en foto: Frank van Paridon

Bekijk hieronder het programma voor de nacompetitie zaterdag:

Zaterdag

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)