Home / slideshow / Wartburgia tankt vertrouwen: “We lieten zien waartoe we in staat zijn”
Hans Schakel

Wartburgia tankt vertrouwen: “We lieten zien waartoe we in staat zijn”

Wartburgia is goed aan het seizoen begonnen. De Amsterdammers gingen in het openingsduel met JOS Watergraafsmeer nog met 3-1 onderuit, maar staan inmiddels met dertien punten op de tweede plaats. “We raken steeds beter in vorm”, zo oordeelt hoofdtrainer Hans Schakel.

Na de verloren wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer speelde Wartburgia met 1-1 gelijk tegen Buitenveldert. “Toen lieten we echter een goede wedstrijd zien, waardoor onze ontwikkeling al duidelijk merkbaar was. Gekeken naar de duels die volgden overheerst bij mij het gevoel dat we een goede start hebben gehad.” Afgelopen weekend won de club nog met 8-1 van hekkensluiter Kadoelen. “Het was onze plicht om met ruime cijfers te winnen, maar uiteindelijk moet je het als team toch laten zien. Waar we het onszelf in eerdere duels nog wel eens moeilijk maakten door weinig te scoren, lukte dat nu wel. Daarmee lieten we zien waartoe we in staat zijn.”

De ploeg van Schakel sprak aan het begin van het seizoen uit voor het kampioenschap te willen spelen, maar dat lijkt op het eerste gezicht een lastig doel te zijn. Buitenboys verloor vooralsnog geen punt en staat fier bovenaan in de derde klasse. “De club beschikt over een brede selectie en heeft een goede jeugdafdeling. Met de resultaten laten ze zien dat ze een hoog niveau kunnen aantikken. We hebben geen grip op de prestaties van Buitenboys, waardoor we het beste eraan doen om op onze eigen wedstrijden te richten. Daar komen we het verst mee.”

De kracht van Wartburgia is niet alleen dat het goed weet wat het kan, maar dat het zich eveneens bewust is van de grenzen van haar kwaliteiten. “Bij ons valt en staat het met aanvallend voetbal en goed positiespel. Als dat goed loopt dan is de selectie tot veel in staat. Dat bleek zaterdag wel toen we Kadoelen van de mat af speelden. Aan het begin van het seizoen zochten we naar dat gevoel, waardoor de resultaten wat tegenvielen. Inmiddels laten onze verdedigers zelfs zien ook te kunnen scoren. Het toont nog maar eens aan dat we écht een team zijn.”

Over twee weken speelt Wartburgia op het eigen sportterrein de topper tegen Buitenboys. Schakel benadrukt dat zijn team nog lang niet bezig is met dat duel. “Aankomend weekend speelt ons combinatieteam van Zaterdag 1 en 2 voor de beker tegen het tweede elftal van FC Volendam. We proberen dan ook van wedstrijd naar wedstrijd te kijken.” Buitenboys hoeft over twee weken in ieder geval niet te verwachten dat de tegenstander in het eigen zestienmetergebied blijft staan. “We willen altijd uitgaan van onze eigen spelprincipes. Daar halen wij de meeste voldoening uit.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Fotoshoot Wartburgia

Send this to a friend