Hans Schakel

Wartburgia-trainer Hans Schakel verlengt contract met twee seizoenen

Wartburgia gaat twee seizoenen langer door met hoofdtrainer Hans Schakel. De oefenmeester kwam in de zomer van 2019 naar de vereniging toe als assistent-trainer van Hans Bergsma, waarvan hij het afgelopen zomer overnam.

Schakel is zeer tevreden met het aangeboden tweejarige contract, omdat hij zo langer de tijd heeft om iets neer te zetten. “De evaluatie ging zoals altijd secuur. De spelersgroep kreeg de mogelijkheid zijn mening over mij uit te spreken. Bovendien had ik zélf wat gesprekken met het bestuur. Natuurlijk hebben we het over de eerste wedstrijden van dit seizoen gehad, maar ook de manier waarop we de huidige periode oplossen kwam aan bod. De conclusie is dat de spelersgroep en het bestuur graag met mij door willen, terwijl ikzelf ook geen twijfel heb.” Schakel probeert de lijn van zijn voorganger zo goed mogelijk door te zetten. “Wartburgia heeft een clubcultuur van aanvallend voetbal. We spelen daarom nog altijd met hoge pressing, al heb ik uiteraard wat persoonlijke accenten aangebracht. Het kost tijd om dat in het elftal te slijpen, maar vooralsnog ben ik tevreden.”

De ploeg van Schakel had in de openingswedstrijd van de competitie een stroeve start tegen Buitenveldert. Het Amsterdamse onderonsje eindigde in een 4-4 gelijkspel, nadat de tegenstander met 3-0 en 4-1 had voorgestaan. “Ik was echter trots dat we ons krachtig hadden herpakt. De drie volgende wedstrijden presteerden we goed, waarna we helaas de coronastop ingingen. Ik had juist het vertrouwen dat we de goede lijn vonden, maar momenteel rest niets meer dan afwachten.” De trainer verwacht in aanloop naar volgend seizoen weinig verschuivingen in zijn selectie. “De kern van onze spelersgroep gaat ongetwijfeld door. Wellicht hebben we wat spelers die willen afbouwen of zelfs stoppen. Dan moeten we natuurlijk kijken of we een vervanger moeten halen. Als iedereen blijft, dan ben ik zeer tevreden met deze spelersgroep.” De club moet in ieder geval afscheid nemen van tweede elftaltrainer Bergsma, die Wartburgia na het seizoen verlaat. “Naast een geweldige trainer is Hans vooral een geweldig mens. Ik vond het ontzettend fijn om met hem samen te werken. We wisten echter dat zijn vertrek eraan zat te komen. Daarom is het voor ons zaak dat we snel vooruitkijken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Fotoshoot Wartburgia

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)