Marius Jansen

Wartburgia trekt Marius Jansen aan: “Voelde direct goed”

Wartburgia heeft met de 33-jarige Marius Jansen een nieuwe doelman binnengehaald. De doelverdediger komt over van DVVA, waar hij sinds dit seizoen onder hoofdtrainer Lex van der Horst in het eerste team speelde.

Ondanks de korte periode kijkt Jansen met veel plezier terug op zijn tijd bij DVVA. “Ik heb zeker geen spijt dat ik daar vorig jaar heenging”, vertelt Jansen. “Het is een gezellige, leuke en relaxte club om bij te spelen. Bovendien hadden we in onze selectie leuke gasten zitten en heerste er een goede sfeer.” DVVA kende een uitstekende seizoenstart en draaide bovenin mee, maar Jansen kon daarin geen hoofdrol spelen. “Ik kende een uitstekende voorbereiding, maar vlak voor het begin van de competitie ging het mis. Toen raak ik geblesseerd en miste ik een aantal wedstrijden. Als keeper is het dan gewoon ingewikkeld om jezelf weer in het basisteam te werken. Door de huidige coronacrisis konden we vervolgens niet meer voetballen, waardoor het seizoen in duigen viel en we uitsluitend nog met elkaar konden trainen.”

Hoewel hij het bij DVVA goed had, besloot hij bij andere verenigingen mee te trainen. Het beviel bij Wartburgia dermate goed dat hij besloot om zijn jawoord te geven voor volgend seizoen. “Het voelde direct goed bij de vereniging. Vanaf komende zomer moet ik de strijd aangaan met de huidige keepers van de vereniging. Natuurlijk vind ik het belangrijk om te presteren, maar daarnaast lijkt het me heerlijk om van het sociale aspect te genieten.” Jansen hoopt nog even door te gaan met keepen, maar heeft gezien zijn leeftijd geen grote ambities meer voor de komende jaren. “Ik heb het vrij druk met werk, waardoor ik het zo prima vind. Met Wartburgia hoop ik komend seizoen mooie prestaties neer te zetten en verder te genieten van het clubgevoel. Ik heb veel zin om over een paar maanden bij Wartburgia aan de slag te gaan.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)