Home / slideshow / Wartburgia verwelkomt Ferry van der Meulen als vervanger van Hans Bergsma

Wartburgia verwelkomt Ferry van der Meulen als vervanger van Hans Bergsma

Hans Bergsma neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Wartburgia. De trainer was het afgelopen seizoen trainer van het tweede team, maar is toe aan een nieuwe uitdaging. Zijn vervanger is Ferry van der Meulen.

Van der Meulen stond de afgelopen zeven seizoenen aan het roer van achtereenvolgens de Zaterdag 4 (twee jaar) en Zaterdag 1 (vijf jaar) van GeuzenMiddenmeer. De oefenmeester wilde daar afgelopen seizoen al stoppen voor een nieuwe uitdaging, maar vanwege de coronacrisis én degradatie besloot hij een jaar langer door te gaan. Ook de goede sfeer en chemie met de spelersgroep speelde voor Van der Meulen een belangrijke rol. “Van beide kanten waren we erover eens dat we het niet zo konden afsluiten. Ik ben de club dankbaar dat ik de kans heb gekregen om als beginnende seniorentrainer de Zaterdag 1 onder mijn hoede te nemen en daar mijn eerste stappen te zetten”, stelt Van der Meulen, die een goede relatie onderhield met zijn selectie. “Zij grepen vijf jaar geleden met mij de kans om de Zaterdag 1 van de club te vormen. Mede door hun steun en inzet heb ik mezelf kunnen ontwikkelen als trainer.” Toen hij hoorde dat Bergsma afscheid nam van Wartburgia, besloot hij om de stoute schoenen aan te trekken. “Ik belde de club op om te kijken wat de mogelijkheden waren. We raakten vervolgens met elkaar in gesprek en kregen van beide kanten een goed gevoel over een mogelijke samenwerking. Ik ben natuurlijk heel blij en opgelucht om bij Wartburgia aan de slag te mogen gaan.”

De nieuwe trainer komt terecht bij een sterk functionerende groep die de laatste jaren mooie prestaties neerzette. “Wat dat betreft zijn het inderdaad grote schoenen om aan te trekken. Hans Bergsma heeft het natuurlijk geweldig gedaan met zijn ervaring. Dat evenaar ik niet zomaar.” Tegelijkertijd heeft Van der Meulen ook veel vertrouwen in zijn eigen kunnen. “Ik heb uiteraard veel ideeën over hoe ik de ploeg wil laten spelen. Dat doe ik komend seizoen in nauwe samenwerking met Hans Schakel. We kunnen goed met elkaar opschieten en gaan binnenkort over de tactische zaken praten. Daar heb ik veel zin in!” De komende jaren hoopt Van der Meulen vervolgens zijn UEFA B-diploma te behalen en zichzelf zo verder op te werken in de amateurwereld. “Maar voor nu wil ik met het tweede team van Wartburgia mooie prestaties neerzetten en jongens klaarstomen voor het eerste team.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!