Wartburgia viert de overwinning, AFC volgende tegenstander

Verleden jaar was na afloop van een spannende wedstrijd tussen beide ploegen Wartburgia de winnaar en promoveerde naar de tweede klasse. Dit jaar moeten de Amsterdammers degradatie afwenden, vanwege de verzwaarde degradatie regeling in dit overgangsjaar waardoor maar liefst vijf van de veertien ploegen voor lijfsbehoud moeten vechten.

Rekening

Castricum had dus nog een rekening openstaan van het vorige seizoen. Beide ploegen begonnen afwachtend, wilden graag scoren, maar toch vooral geen goal tegen krijgen. Ondanks wat kansen over en weer waren de ploegen een half uur lang goed in evenwicht.

Doelpunt!

Na een half uur brak Wartburgia aanvoerder David van Paridon de ban. Na goed doorzetten van Joep de Kort schoot hij droog binnen. De echte wedstijd kon beginnen. Twee minuten later was het opnieuw raak voor de thuisclub; een prachtige pass van Gijs Oostermeijer werd knap terug gekopt door Niek Remijn waarna De Kort kon intikken.

Keeperswerk

Hoewel Wartburgia op rozen leek te zitten, kwamen de Castricummers nog voor rust sterk terug. Een kopbal van Joris Peijsging net over en na een goede redding van Wartburgia-keeper Bob van Dijk vloog een schot van Daan Hamaker rakelings over. Net voor rust opnieuw goed keeperswerk uit een prachtige vrije trap van Carlo Vrijburg.

Onzorgvuldig

Na rust begon Wartburgia goed en kreeg wat kansen. Halverwege begon Castricum wat opportunistischer te spelen en draaide het spelbeeld. Wartburgia bleef verzorgd voetballen en Oostermeijer raakte met een fraai schot de lat. Hoe langer de 3-0 uitbleef, hoe meer de bezoekers in hun kansen gingen geloven. Wartburgia werd wat onzorgvuldiger; tien minuten voor tijd was het dan toch raak. Een prachtig schot van Tjibbe Geerts zeilde over keeper van Dijk heen en spatte op de lat. De afvallende bal was voor Melle Hooning die er 2-1 van maakte.

Omgeven door sfeervolle rook

Het werd billenknijpen voor de thuisclub, totdat bij een mooie aanval in de extra tijd Oostermeijer scherp voorgaf en De Kort binnen kon lopen: 3-1. Ontlading en ontluistering op en rond het veld. Wartburgia wacht zaterdag 8 juni een tweede krachtproef tegen AFC, voor Castricum wacht de zomervakantie.

Kijk hier voor de uitslagen van dinsdag 4 juni

Tekst en foto’s: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)