Wartburgia wint derby met JOS en loopt verder uit

In de derde klasse heeft Wartburgia opnieuw goede zaken gedaan. De koploper kreeg zaterdagmiddag buurman JOS Watergraafsmeer op bezoek. Een mooie derby dus en bovendien het duel tussen de nummer 1 en de nummer 2 van de competitie. Uiteindelijk won de thuisploeg eenvoudig: 3-0.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

De openingsfase van het duel was aftastend, met wat kansjes voor beide ploegen. Zo was er een schotje van Wartburgia en was David van Meggelen aan de andere kant op snelheid gevaarlijk, maar wist hij geen teamgenoot voor het doel te bereiken. Over het algemeen mocht de thuisploeg het spel maken en was JOS Watergraafsmeer vooral gevaarlijk in de omschakeling. De ploeg van Richard Pel had in 9 duels pas 2 tegengoals gekregen en verdediger ook zaterdagmiddag in de eerste helft georganiseerd. Toch wist Wartburgia na ongeveer een half uur op voorsprong te komen via Niek Remijn. 1-0 was tevens de ruststand.

In de tweede helft speelde het spel zich meer en meer af op de helft van JOS Watergraafsmeer. De bezoekers hadden met moeilijk en moesten na ruim een uur de tweede tegentreffer incasseren. Armando Cuvalaij kopte de bal van dichtbij binnen na een voorzet vanaf de rechterflank. Daarna volgden flink wat kansen voor de koploper om de score uit te breiden. Zo moest Maarten Daniëls bij een gevaarlijke aanval ver uit zijn doel komen om de bal weg te koppen. Hij kopte de bal vervolgens zo voor de voeten van een Wartburgiaan, maar uiteindelijk strandde de aanval na een buitenspelsituatie. Toch werd het ook nog 3-0, toen de bal op de stip ging na een overtreding. Niek Remijn gaf nog een kusje op de bal en schoot ‘m vervolgens in de rechter benedenhoek. JOS Watergraafsmeer had daarna nog een klein slotoffensief in huis, maar dat resulteerde niet in goals.

Door de zege loopt Wartburgia uit en is de voorsprong op JOS nu 5 punten. Het is dus al bijna zeker dat de Wartburgianen zullen overwinteren als koploper.