Home / Algemeen / Wartburgia wipt door knappe zege over Castricum heen

Wartburgia wipt door knappe zege over Castricum heen

Opnieuw heeft Daan Tuerlings zijn Wartburgia bij de hand genomen. De spits bezorgde de Amsterdammers in de slotfase een knappe 2-1 zege op het uit de tweede klasse gedegradeerde Castricum. Hierdoor klom de ploeg van Hans Bergsma naar de gedeeld derde plek in de zaterdag derde klasse C.

Wartburgia wilde zich revancheren na de nipte nederlaag vorige week bij koploper HBOK (1-0). In het begin moest de thuisploeg alle zeilen bijzetten om een vroege tegentreffer te voorkomen. Toch kregen de Amsterdammers ook een enorme mogelijkheid op de 1-0. Niek Remijn zette Joram Knigge vrij voor het Castricumse doel en in plaats van een beheerst schotje nam de spits de bal vol op zijn schoen. Zijn poging belandde onfortuinlijk op de lat.

Twee minuten na die gemiste kans viel de openingstreffer aan de andere kant. Uit een hoekschop bracht Max Lodewijks de bezoekers aan de leiding. Lang bleef deze stand niet op het scorebord staan, want zes minuten later was het alweer gelijk. Jacco Fijnheer rondde een voorzet van Thom Ridderbos goed af. Op aangeven van diezelfde Ridderbos kon Remijn er halverwege de eerste helft zelfs 2-1 van maken, alleen was de middenvelder niet succesvol.

Na de theepauze had Wartburgia in het eerste kwartier moeite om de bal in de ploeg te houden. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke kansen voor Castricum, overigens zonder succes. In het verloop van de tweede helft werd het duel fysieker. Met enkele wissels probeerde Bergsma iets te forceren. Eén van die wissels was Knigge voor spits Daan Tuerlings, die twee weken geleden bij Sporting Andijk (1-4) nog vier keer trefzeker was.

Ook nu was Tuerlings beslissend. Met een fantastisch diagonaal schot zorgde hij vijf minuten voor tijd voor de 2-1 overwinning. Hierdoor gaat Wartburgia over Castricum heen en delen de Amsterdammers de derde plek met Reiger Boys en ZCFC, die ook zeven punten uit vier wedstrijden pakten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag Wietze Jan Ramaker
Foto’s Frank van Paridon