Waterwijk bekert verder na overwinning op VVIJ

Zaterdag tweedeklasser Waterwijk heeft een aardige voorbereiding achter de rug, voordat zaterdag de competitie aanvangt. Trainer Ben Vis kijkt tevreden terug op de voorbereiding. Zijn ploeg gaat verder in de beker en men is klaar voor het grote werk. Zaterdag kon hij niet beschikken over Peter van Dongen wegens een blessure, maar de trainer gaat er van uit dat hij zaterdag kan starten.

De bekerwedstrijd tegen het IJsselsteinse VVIJ was geen groots duel, het kenmerkte zich door veel balverlies aan beide kanten. Er was veel inzet en dat vergoedde veel. Waterwijk was de ploeg die domineerde tijdens de wedstrijd. De Almeerders kregen twee honderd procent kansen maar Douwe Willemars en Ryannnique Inge kwamen niet tot score. In de dertigste minuut dan toch de 1-0 voor de thuisploeg, na goed werk van Inge en Lindo Pourchez kon Willemars dan toch scoren: 1-0. VVIJ deed iets terug, maar Waterwijk hield stand. Nog voor de rust moesten de gasten met 10 man verder door een onhandige charge van een VVIJ-speler.

Licht veldoverwicht

In de tweede helft enkele wisselingen bij Waterwijk, maar men hield toch wel een licht veldoverwicht. In minuut 68 verdubbelde Waterwijk dan ook de voorsprong. Na goed werk van invaller Lesley Vlieger kon Mitch Vogel de 2-0 scoren. Waterwijk kreeg nog de kans om de voorsprong verder uit te bouwen, maar slaagde daar niet in. Hierna een duel dat gelijk opging, wel met slordigheden bij Waterwijk. VVIJ wist hier van te profiteren door de 2-1 te maken. Verder gaf de thuisclub niets meer weg en bleef het bij deze stand en verzekerde Waterwijk zich hiermee van de volgende bekerronde.

Waterwijk denkt klaar te zijn voor de competitie en hoopt aanstaande zaterdag tegen FC Zaandam de goede reeks voort te zetten. Klik hier voor het competitieprogramma van de zaterdag tweede klasse A.

Tekst en foto: Herman de Wit