Waterwijk - FC Aalsmeer

Waterwijk bereikt koppositie én behaalt periodetitel na zege op FC Aalsmeer

Waterwijk staat na het inhaalduel van dinsdagavond bovenaan in de tweede klasse. Het team van Ben Vis won het onderlinge duel met nummer drie FC Aalsmeer met 1-0, waarmee het eveneens de periodetitel pakte.

De thuisploeg begon een stuk feller aan de wedstrijd en kreeg het in de eerste twintig minuten voor elkaar om FC Aalsmeer op de eigen speelhelft terug te dringen. Daarbij creëerde Waterwijk direct twee goede kansen, maar het wist beide mogelijkheden niet te verzilveren. In het laatste kwartier van de eerste helft slaagde FC Aalsmeer er steeds beter in om tot mogelijkheden te komen. Bij rust stond echter nog altijd de brilstand op het scorebord.

Na de theepauze ging de wedstrijd meer gelijk op en kregen beide ploegen enkele kansjes via hoekschoppen, maar de openingstreffer werd niet gemaakt. Tien minuten voor tijd was het Waterwijk dat het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. De bal kwam bij een strakke voorzet op het hoofd van Douwe Willemars terecht. Waar deze poging eerst nog prachtig werd gekeerd, zorgde Steve Promes alsnog voor de treffer. In de slotfase zette FC Aalsmeer vervolgens nog alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar daarin slaagde de ploeg niet meer.

“Wij begonnen heel fanatiek aan de wedstrijd en lieten een geweldige mentaliteit zien”, zo merkte Vis na afloop op. “Ondanks het uitvallen van Jimmy de Haas hebben we hard gewerkt. Dan zie je uiteindelijk waartoe we in staat zijn.”

FC Aalsmeer-trainer Ted Verdonkschot zag dat zijn ploeg vooral in de eerste helft geen vuist kon maken. “Dit is de beste ploeg die we in de competitie zijn tegengekomen”, stelde hij. “Natuurlijk is het jammer dat we op het einde verloren, maar het is niet anders.”