Waterwijk haalt uit tegen Jong Holland

Nadat Waterwijk vorige week nog nipt verloor van Marken, heeft de ploeg van Ben Vis zich op eigen veld knap hersteld. Na negentig minuten droop Jong Holland af met een duidelijke 5-0 nederlaag. “We komen snel op 1-0 en dat is lekker. Uiteindelijk hadden we het heft vanmiddag aardig in handen en drukten we op de goede momenten door”, aldus de tevreden trainer.

Waterwijk begon sterk aan de wedstrijd en kon al snel de 1-0 noteren. Na een heerlijke assist van Douwe Willemars was het Ryannique Inge die zijn ploeg op 1-0 kon zetten. De Almeerders bleven vrijwel de gehele eerste helft de betere ploeg, maar ondanks aardig wat kansen bleef de score voor de rust op 1-0 steken.

In het tweede bedrijf veranderde niet zo veel aan de verhoudingen. Waterwijk bleef de betere ploeg, Jong Holland had af en toe wat kleine mogelijkheden. Het hoge tempo dat de Almeerders speelden was uiteindelijk voor de Alkmaarders te veel en liep Waterwijk uit naar 2-0 door Mitch Vogel na een mooie assist van Lesley Vlieger. Niet veel later was het Vlieger zelf die de 3-0 op het scorebord zette. Nog was de koek niet op en weer scoorde Vogel na een mooie actie van Pourchez de 4-0. Mitch Vogel had zijn dag en maakte ook de 5-0 en zijn derde deze middag uit een hoekschop van Mike van Pareen.