Home / Zaterdag 2a / Waterwijk houdt Huizen van overwinning af

Waterwijk houdt Huizen van overwinning af

Waterwijk nam het zaterdag in het eerste officiële duel van het seizoen op tegen eersteklasser sv Huizen. Huizen had het duel tegen tweedeklasser Waterwijk vast anders voorgesteld. Het moest uiteindelijk met een punt genoegen nemen.

De ploeg van trainer Arnold Klein was het eerste kwartier heer en meester, maar verzuimde om het verschil in doelpunten uit te drukken. Diverse spelers van Huizen wisten het doel echter niet te vinden. Na 20 minuten kreeg Waterwijk de eerste corner te nemen maar daar kwam niets uit. Waterwijk kwam nu beter voor de dag er kwam meer ruimte op het middenveld. De Almeerders waren ook herhaaldelijk voor het doel van Huizen te vinden, maar echt doelrijpe kansen deden zich niet voor.

Doordat de ploeg van trainer Ben Vis een enorme dosis inzet toonde werd het steeds lastiger voor Huizen om een gaatje te vinden om tot scoren te komen. Aan de andere kant had Waterwijk zomaar de leiding kunnen nemen toen de Huizen-keeper te lang treuzelde met uitverdedigen, maar geluk had dat Waterwijk niet alert reageerde.

In de tweede helft had Waterwijk de zaakjes beter voor elkaar en kreeg het veel meer grip op de wedstrijd. De zuiverheid ontbrak echter om een goal te maken. Beide partijen wisselden nog wat spelers maar dat leverde uiteindelijk niet het gewenste resultaat op. Gezien de tweede helft was de puntenverdeling wel de beste verhouding en mochten zowel Huizen als Waterwijk niet ontevreden zijn en blijven beiden team kansrijk voor de volgende ronde.

Tekst: Herman de Wit

Uitslagen bekerwedstrijden 29 augustus

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)