Waterwijk kijkt met vertrouwen naar tweede seizoenshelft: “Tegen elke club kans”

Het competitievoetbal gaat half februari weer van start. De tweede klasse zaterdag A begint op zaterdag 19 februari met een regulier programma, maar een week eerder speelt Waterwijk al een inhaalduel met Marken. “Hopelijk pakken we het dan direct goed op”, stelt Ben Vis.

De hoofdtrainer zag zijn ploeg in de eerste seizoenshelft uitstekend presteren. In de eerste zeven wedstrijden lukte het Waterwijk om zesmaal te winnen en liep het tegen slechts één nederlaag aan. Het zorgt ervoor dat de ploeg van Vis op de tweede plaats staat in de competitie en slechts één verliespunt minder heeft dan koploper HBOK. Voor Waterwijk is het dan ook een stand met perspectief.

Dit weekend oefende de Almeerse vereniging tegen ASV De Dijk, de voormalig club van Vis. Met een 1-1 eindstand kon hij tevreden zijn. “Beide ploegen misten heel wat spelers, waardoor we creatief moesten zijn met de opstelling. Zo had ik slechts één wissel. Tegelijkertijd kunnen we dat ook in de competitie verwachten met de quarantaineregels die nog altijd gelden. Als trainers moeten we kunnen anticiperen.”

De oefenmeester merkt dat nog lang niet al zijn spelers klaar zijn voor de herstart van de competitie. “Ik verwacht persoonlijk dat de spelers pas half maart volledig fit zullen zijn. We lopen daarmee een risico dat spelers geblesseerd raken, maar andere ploegen hebben daar uiteindelijk ook last van. We hebben 22 spelers om uit te kiezen, dus beschikken over voldoende mogelijkheden.”

Gekeken naar de prestaties van de eerste seizoenshelft mag Waterwijk de komende maanden hopen op een plekje tussen de bovenste vijf clubs van de competitie. Hoewel Vis benadrukt dat het vertrouwen binnen de vereniging groot is, vindt hij dat Waterwijk niet te hoog van de toren af moet blazen. “Tegen HBOK (1-0 nederlaag, red.) hebben we laten zien tegen elke club kans te maken, maar dan moeten we wel onze kansen afmaken.”

Tijdens de eerste twee speelrondes neemt Waterwijk het op tegen AMVJ en FC Aalsmeer. Hoewel beide ploegen in het najaar niet constant presteerden, weet Vis dat de clubs langzaam de weg omhoog vinden. “Ik begreep dat hun selecties weer compleet zijn, waardoor ze lastig te verslaan zullen zijn. Het is leuk om te zien dat we met lef tegen zulke clubs spelen. We staan met ons spel terecht op de tweede plaats.”

Aankomende week reist Waterwijk af richting Valencia om op trainingskamp te gaan, waarna de club een week later de competitie hervat. “Er heerst nog altijd een fijne sfeer binnen de vereniging. Met de opening van de kantine gaan we hopelijk een mooi voorjaar in. We gaan zien of we daarbij de huidige prestaties kunnen vasthouden.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)