Waterwijk - FC Aalsmeer

Waterwijk koploper in tweede klasse: “Andere ploegen moeten, terwijl wij mógen”

Waterwijk kreeg het deze week voor elkaar om een overwinning te boeken op FC Aalsmeer. De zege zorgde er niet alleen voor dat de ploeg van Ben Vis de periodetitel binnenhaalde, maar zette de club eveneens bovenaan in de tweede klasse.

De club uit Almere draait vooralsnog een ijzersterk seizoen. Uitsluitend tegen HBOK liep Waterwijk tegen een nipt verlies aan (0-1), verder kreeg geen enkele tegenstander het in de eerste seizoenshelft voor elkaar om de overwinning af te pakken. Met een doelsaldo van +25 mag Waterwijk bovendien dik tevreden zijn, al heeft dat voor een belangrijk gedeelte te maken met de 9-0 overwinning die de club in oktober boekte in het thuisduel met FC Almere.

Het resulteert in de koppositie na twaalf wedstrijden en een voorsprong van vijf punten op HBOK. De achtervolger moet nog wel een wedstrijd inhalen. “Andere ploegen moeten, terwijl wij mógen”, benadrukt Vis het verschil met de concurrentie. “Voetballend kan uiteindelijk alles beter, maar het begint met de wil om niet te verliezen. Er zit een bepaalde verbetenheid in deze ploeg waarmee we wedstrijden over de streep trekken. Dat is heel belangrijk.”

De oefenmeester wijst daarbij op de laatste drie competitieduels die Waterwijk allemaal met een doelpunt verschil won. “Deze ploeg werkt keihard voor elkaar en is bereid om vuile meters te maken. Bovendien zit de reservebank vol met spelers die klaar zijn om in de ploeg te komen en zichzelf te bewijzen. Deze jongens willen hun doel echt bereiken en dat is altijd fijn voor een coach.”

Waar HBOK aan het begin van het seizoen de beste papieren leek te hebben om het kampioenschap binnen te halen, is het perspectief met de huidige stand groter te noemen. “Het kampioenschap gaat absoluut steeds meer leven in deze groep. Als je na een halve competitie bovenaan staat dan zegt dat natuurlijk wel iets over het team. Anderzijds hebben we nog een hoop wedstrijden te gaan.”

Vanwege het oneven aantal in de competitie heeft Waterwijk aankomend weekend vrij. Die week erop gaat de club verder met een thuisduel met EDO. Vervolgens wachten wedstrijden tegen FC Almere (uit) en sv Zandvoort (thuis). “De komende dagen doen we even rustig aan, waarna we na het weekend weer volle bak gaan trainen. We kijken uit naar de komende maanden.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)