Waterwijk morst in kampioensrace dure punten tegen SV Zandvoort

Waterwijk heeft zaterdagmiddag voor de tweede keer dit seizoen punten verloren. Tegen SV Zandvoort speelde de ploeg van Ben Vis met 1-1 gelijk.

In de openingsfase ging Waterwijk direct op zoek naar het doelpunt. Na een paar minuten was Tim Klaasen-Bos al dichtbij de treffer, maar zijn poging ging over het doel van Daan Kerkman. Kort daarna kreeg Klaasen-Bos opnieuw een mogelijkheid, maar deze keer stond de keeper zélf in de weg. Ook Douwe Willemars kreeg in het eerste kwartier nog een kans. Waar zijn schuiver de bal richting de linkerhoek bracht, kon Kerkman deze redelijk eenvoudig pakken.

Na twintig minuten spelen kwam Zandvoort beter in de wedstrijd. Waterwijk zette veel druk op de helft van de tegenstander, maar kreeg weinig grip op de opponent. Het resulteerde erin dat Zandvoort ruimte kreeg en enkele mogelijkheden had. De bezoekers lukten het echter nog niet om te scoren. Het schot van Jesse de Haan werd geblokt, terwijl Jeffrey Sam-Sin zijn inzet door Gianni Hermans zag worden gekeerd. De treffer van Jesse de Haan kon de keeper echter niet voorkomen: 0-1.

De thuisploeg kreeg in de tweede helft direct een mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Binnen een paar minuten kreeg Waterwijk namelijk al een strafschop vanwege een doorgebroken speler. Klaasen-Bos maakte dankbaar gebruik van de situatie en zette de gelijkmaker op het scorebord. Het doelpunt gaf het team een boost, want Waterwijk was sindsdien de betere en ging nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Het was echter niet gelukkig in de afronding.

Vlak na de gelijkmaker kreeg Ryannique Inge de mogelijkheid om zijn team op 2-1 te zetten. Hij schoot slim in de korte hoek, maar Kerkman was op tijd bij de bal en tikte deze weg. Ook Lindo Pourchez kreeg een goede kans. Opnieuw was de doelman echter scherp genoeg om een treffer te voorkomen. Aan het einde van de wedstrijd zette Waterwijk nog alles in het werk om de drie punten binnen te slepen. Het had daarbij echter weinig geluk, waarbij de scheidsrechter de eindfase eveneens rommelig liet verlopen. De ploeg moest daardoor genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel die ervoor zorgt dat HBOK op basis van doelsaldo weer de koppositie pakt.

“Van dit gelijkspel baal ik absoluut”, zo reageerde Vis na afloop. “In de openingsfase hadden we een treffer moeten maken, maar dat lieten we na. We hadden onder meer de pech dat we met blessures te maken kregen en de scheidsrechter niet aan onze kant stond. Gelukkig kwamen we in de tweede helft nog wel op gelijke hoogte. We hadden vandaag echter gewoon moeten winnen. Dit is absoluut zonde.”