Waterwijk na rust voorbij EDO

Zaterdag tweedeklasser Waterwijk heeft zaterdag een prima prestatie geleverd. Bij HFC EDO trok men uiteindelijk met 2-4 aan het langste eind. Door deze overwinning blijven de Almeerders de koplopers in het vizier houden. De ploeg staat slechts drie punten achter de koplopers Purmersteijn en Zandvoort.

Waterwijk begon goed aan het duel, maar de thuisploeg was met een fysiek sterke spits gevaarlijk in de counter. Dat was ook in minuut 14 toen een van richting veranderd schot in het Waterwijk doel belandde: 1-0.  De gasten kwamen echter goed terug en wisten vijf minuten later de gelijkmaker te noteren. Een mooie actie van Selcukhan Okay was voor de EDO-doelman te veel: 1-1. Waterwijk was veelal in balbezit, maar het slordige spel leverde geen goal op. EDO daarin tegen wist nog voor de rust wel een voorsprong te nemen middels een strafschop die door Jef Kemper werd verzilverd: 2-1.

Vlak na de rust was er weer een penalty voor de thuisclub. De strafschop werd overigens knap gekeerd door Waterwijk-goalie Gianni Hermans en de rebound werd door EDO overgeschoten. Waterwijk bleef geloven in de gelijkmaker en deze kwam er dan ook. Uit een voorzet van Daan Wieringa kopte Lesley Vlieger de gelijkmaker binnen: 2-2. Er knakte iets bij de thuisclub en Waterwijk kreeg steeds meer vertrouwen. Uiteindelijk viel dan ook de 2-3 voor de Almeerders toen uit een hoekschop van Peter van Dongen Vlieger zijn tweede van de middag inkopte. EDO zette nog wel aan, maar Waterwijk hield stand. In de slotfase werd het ook nog 2-4 door Ryanique Inge en was dit voor EDO de genadeklap.

“De eerste helft speelden we te slordig. Later herpakten we ons en kwamen we beter in de wedstrijd en hebben we als team gestreden en ons zelf beloond”, waren de woorden van trainer Ben Vis na afloop. Komende zaterdag ontvangt Waterwijk Zandvoort en gaat EDO op bezoek bij Jong Holland. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Tekst: Herman de Wit