Home / Homepage / Waterwijk neemt drie punten mee terug na uitwedstrijd (1-3)

Waterwijk neemt drie punten mee terug na uitwedstrijd (1-3)

Zaterdag tweedeklasser Waterwijk heeft bij Geinoord Nieuwegein de volle winst behaald. De vorige speelronde werd er op het eigen terrein verloren. Dit weekend was het team van trainer Mo el Abdellaoui sterker dan Geinoord. Door de overwinning stijgt de ploeg op de ranglijst.

Het eerste kwartier waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd en deden zich voor beide doelen kansen voor. Uit een van die kansen had Waterwijk kunnen scoren. Mitch Vogel kwam oog in oog te staan met Geinoord-doelman Dario Ruscaa. Echter faalde Vogel en bleef het 0-0. De thuisclub kreeg mogelijkheid, de poging verdween over het doel van Waterwijk. In de 18e minuut was het raak voor de gasten. Uit een hoekschop was het Yosef Disi die Waterwijk naar 0-1 kopte. Geinoord kwam sterk terug na de achterstand. In minuut 25 kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Uit een counter was er een harde voorzet, deze kwam ongelukkig op de voet van Waterwijker Mark Heeres. Via de voet van de Almeerse verdediger belandde de bal achter de kansloze Waterwijk doelman: 1-1.

In het tweede bedrijf weer twee aanvallend ingestelde ploegen, met soms wat balverlies en slordig spel. Uiteindelijk kon Waterwijk toch de Geinoord defensie verschalken. Vanuit een vrije schop was het Hamid Rida die in de 62e minuut wist te scoren voor zijn ploeg: 1-2. Bij Waterwijk bracht de trainer twee frisse spelers in het veld om het middenveld beter bezet te hebben. Ook A-junior Kaja Akygiet stond in de basis en speelde een prima wedstrijd. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar wel met de nodige risico’s en speelde Waterwijk daarmee in de kaart. Na 88 minuten kon Waterwijk profiteren en de zege veilig stellen. Djaylani Hoesseinali schoot, uit de omschakeling, Waterwijk naar de 1-3.

Geinoord probeerde nog wel de aansluitingstreffer te forceren, maar Waterwijk doelman Gianni Hermans redde nog een paar keer. Zodoende bleef de 1-3 op het scorebord staan. Waterwijk deed hiermee goede zaken en klom een paar plaatsen op de ranglijst en heeft de middenmoot weer in zicht. Waterwijk-trainer El Abdallaoui: “Ik ben trots op m’n ploeg. We hebben op de goede momenten toegeslagen en hebben de voorsprong met veel inzet verdedigd, jammer van de eigen goal voor de rust maar dat hebben we ruimschoots hersteld.”

Tekst en foto’s: Herman de Wit

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend