Waterwijk pakt eerste punt bij competitiestart

Tweedeklasser Waterwijk heeft in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen FC Zaandam niet weten te winnen. De vereniging speelde thuis met 1-1 gelijk.

De ploeg van hoofdtrainer Ben Vis begon scherp aan de wedstrijd en was direct voor het vijandelijke doel te vinden. Het was dan ook niet vreemd dat de thuisclub na drie minuten al op een 1-0 voorsprong kwam. Mitch Vogel kopte zijn ploeg beheerst op voorsprong. Het had vlak hierna ook nog 2-0 kunnen worden, maar de Zaandam-keeper Jordy
Witlam redde zijn ploeg.

Na een kwartier kwam Zaandam plotseling op gelijke hoogte door een grove fout in de verdediging van Waterwijk. Serdar Ozturk liet deze kans niet liggen en scoorde uit de toegekende elfmetertrap: 1-1. Zaandam kwam na deze treffer beter in de wedstrijd, waardoor er een mooi gevecht op het middenveld ontstond. Na een half uur kwam er een grote kans voor de bezoekers, maar Waterwijk-doelman Gianni Hermans redde bekwaam op de kopbal van Wijkstra. De ruststand was daarmee 1-1.

Na de rust kwamen er twee gelijkwaardige ploegen naar buiten die elkaar weinig toegaven. Wederom moest de Waterwijk-doelman handelend optreden bij een gevaarlijk inzet van Janssen. In de 75e minuut was er nog een aardige kans voor de Almeerders maar de keeper en paal brachten redding voor Zaandam. Vlak voor tijd kreeg Waterwijker Mensen een rode kaart, ook deelde de scheidsrechter nog tweemaal geel uit voor de ploeg uit Almere. Het bleef uiteindelijk bij de gelijke stand, waarmee Waterwijk het eerste punt binnen heeft. Komende zaterdag speelt Waterwijk uit bij Marken.

Tekst: Herman de Wit