Waterwijk schakelt machteloos CSW uit: 2-0

Mooi was het niet. Goed was het niet. Maar in de nacompetitie telt maar één ding: winnen! En dat is precies wat de mannen van Ben Vis zaterdag in Almere deden door een aanvallend nagenoeg machteloos en inspiratieloos CSW uit Wilnis met 2-0 aan de kant te zetten.

Jordy Kreeberg vanaf de penaltystip in de eerste helft en invaller Benjamin Vis in de tweede helft na ongelukkig verdedigen van CSW tekenden voor de treffers die ASC Waterwijk naar de volgende ronde van de nacompetitie hielpen. Aanstaande dinsdag treffen de Almeerders Die Haghe. Dat team schakelde FC Aalsmeer uit via een 3-2 overwinning.

Vis veronderstelde dat dat een nadeel was voor Waterwijk: “Jammer. Ik had liever gezien dat Aalsmeer gewonnen had. Dan hadden wij namelijk thuis gespeeld. Nu moeten we naar Den Haag. Je ziet hoe het leeft hier. Er was heel wat publiek. Denk niet dat dat in Den Haag het geval zal zijn.” Maar Waterwijk heeft als hoogste geklasseerde periodekampioen het thuisrecht in de halve finale.

Vis was dus al met al een tevreden man na afloop van het treffen met CSW. ,,In het begin waren we duidelijk zoekende, wat ook resulteerde in een paar kleine kansen voor CSW, maar daarna namen we het heft in handen”, aldus de oefenmeester, die aan het begin van het seizoen tekende voor een stabiele plek in de middenmoot.

Dat pakte dus anders uit. De Almeerders pakten direct de eerste periodetitel en bleven daarna lang meedraaien in de bovenste regionen van de tweede klasse. Kampioenskanditaat HBOK morste zou nu en dan wat punten, waardoor ASC Waterwijk de uiteindelijke kampioen lang op de hielen bleef zitten, maar aan het einde net te kort kwam.

Sterk middenveld

,,We hebben personele problemen. Zo mis ik sterkhouder en aanvoerder Jimmy Haas en heeft bij velen het zware seizoen zijn tol gevraagd. Maar de groep gaat er voor en dankzij het sterke middenveld kon CSW weinig uitrichten”, aldus Vis.

Hoewel ASC Waterwijk het overwicht had, creëerde het weinig kansen in de eerste helft, maar met de hulp van de scheidsrechter kwam er toch een voorsprong op het scorebord. De uitstekend leidende Ferit Akkaya twijfelde geen moment toen keeper Rahim Gök te laat kwam bij een luchtduel en Tim Klaassen-Bos torpedeerde. De bal belandde op de stip en Jordy Kreeberg opende de score: 1-0.

Scheidsrechter Ferit Akkaya leidde een prima wedstrijd. Nam op cruciale momenten de juiste beslissingen.

In de tweede helft eenzelfde beeld. ASC Waterwijk had de controle en CSW was machteloos. Naarmate het eind naderde moest CSW echter meer risico nemen en vielen er meer gaten. Invaller Benjamin Vis profiteerde daar in de zeventigste minuut van en verschalkte keeper Gök in een één-op-één duel.

CSW drong nog wel aan, maar dat Waterwijk-keeper Gianni Hermans pas in de 90e minuut voor het eerst op de doellijn reddend moest optreden zegt wel genoeg. Voor het team van Ben Vis rest weinig rust. Aanstaande dinsdagavond staat het treffen met Die Haghe op programma dat vecht voor behoud van het eerste klasseschap.

Doelpuntenmaker Benjamin Vis haalt uit voor de 2-0.