Home / slideshow / Waterwijk-spits Vogel prikt zuivere, perfecte hattrick binnen
Mitch Vogel

Waterwijk-spits Vogel prikt zuivere, perfecte hattrick binnen

Waterwijk verspeelde tijdens de eerste twee competitieduels nog punten tegen Zaandam en Marken, maar afgelopen zaterdag haalde het elftal van trainer Ben Vis flink uit tegen Jong Holland. Het thuisduel eindigde in maar liefst 5-0. Aanvaller Mitch Vogel maakte in het duel een zogenoemde zuivere, perfecte hattrick.

Hoewel de prestaties van de Almeerders de eerste twee weken tegenvielen, zag Vogel dat er meer in het elftal zat. “Van beide wedstrijden vond ik dat we ze niet hoefden te verliezen. Met het oog op vorig seizoen, waarin we aan de lopende band verloren, was het daarom belangrijk dat we tegen Jong Holland een ruime overwinning binnenhaalden.” Verrassend genoeg kwam Waterwijk tegen Jong Holland al na 40 seconden tot scoren. “Dat draagt uiteraard bij aan het vertrouwen in de groep.” Het overige gedeelte van de eerste helft bleef Waterwijk domineren, maar kwam de club niet tot grote kansen. In de tweede helft lukte dat wél, en toen gingen er ook veel in. “Ik merkte dat we conditioneel sterker waren dan de tegenstander, waardoor ze na de 3-0 knakten. Het had daarom ook zomaar 8-0 kunnen worden. Ik heb dit seizoen elke competitiewedstrijd nog gescoord, maar als spits is het natuurlijk heerlijk om een hattrick te maken.”

Het ging om de zogenoemde zuivere, perfecte hattrick. Zo viel in één helft een goal met het hoofd, rechterbeen én linkerbeen. “Bij de eerste goal trok onze linksbuiten Lesley Vlieger naar de spitspositie toe, waardoor ik daar wat meer omheen speelde. Na 52 minuten spelen kreeg Lesley een hoge bal aangespeeld. Hij legde deze vervolgens perfect terug. Ik kwam aanrennen en schoot de bal vol met mijn linker wreef in de korte hoek.” Ook bij de tweede treffer ging het om een mooie aanval. “Rechtsback Lindo Pourchez ging aan zijn kant twee man voorbij en sprintte door naar de achterlijn. Op dat moment vertrok ik richting de eerste paal, waarna ik mij even wat inhield. Lindo zag dat perfect, legde de bal terug en ik schoot deze met mijn rechterbeen in de korte hoek. Het derde doelpunt was een prachtige, strak genomen corner van Mike van Pareen die ik onderkant lat binnenkopte. Dat waren dus goals waarmee ik zeer blij ben.” Komende zaterdag staat een duel tegen EDO op het programma, die Vogel hoopt te winnen. “Met de kwaliteiten van de gehaalde spelers van FC Almere werkt het uitstekend binnen ons elftal. Daarom heb ik een hoop vertrouwen erin dat we dit seizoen kunnen meedoen in de top vijf.”

Tekst: Jordi Smit

Send this to a friend