Ricky Kumar

Waterwijk trekt in lastig uitduel met AMVJ zege over de streep

Waterwijk heeft dinsdagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt op AMVJ. De mannen van hoofdtrainer Ben Vis keerden met een 1-2 overwinning terug naar Almere.

Aan het begin van de eerste helft waren de tactieken van beide trainers direct duidelijk. Waar AMVJ voornamelijk inzakte en in de counter probeerde gevaarlijk te worden, had Waterwijk juist veelal balbezit en probeerde het door de achterste linie van de opponent heen te spelen. Waterwijk vond al snel een antwoord op het spel van de tegenstander en kwam bovendien op een voorsprong te staan. Na een snelle ingooi van Waterwijk zorgde Lindo Pourchez voor de openingstreffer.

In de tweede helft besloot AMVJ hoger druk te zetten en op die manier gevaarlijk te worden. Hoewel het team van Ricky Kumar beter in de wedstrijd kwam, was het Waterwijk dat vroeg na de rust al de 0-2 op het scorebord zette. Lesley Vlieger was de maker van dat doelpunt. De oefenmeester van AMVJ besloot daarop drie wissels toe te passen en zag zijn ploeg terugkomen in het duel. Deff Boldewijn gaf de bal aan Robin Meerhoff die de aansluitingstreffer maakte. AMVJ ging daarna nog nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg deze er niet in. Jonathan Robertson moest nog wél eenmaal aan de noodrem trekken, waarvoor hij een rode kaart kreeg.

Voor Vis was het een belangrijke overwinning. “We hebben vandaag echt hard moeten werken”, benadrukte hij. “Natuurlijk hoop je met het drukke programma in gedachten dat we het tegen AMVJ makkelijk konden uitspelen. Dat was het echter niet. Het was zeker zwaarbevochten, maar de zege was denk ik terecht.”

Kumar was eveneens niet ontevreden over zijn ploeg. “Vanavond hadden we een tegenstander die meedoet voor het kampioenschap”, liet hij weten. “Het is knap hoe we partij hebben geboden en zelfs de gelijkmaker nog konden maken. Hopelijk verwerken we deze nederlaag goed en komen we tegen FC Zaandam weer goed voor de dag.”