Waterwijk wint derby van FC Almere

De nodige toeschouwers waren naar Sportpark De Marken gekomen. In de zaterdag tweede klasse stond de derby van Almere op het programma. De lokale FC ontving Waterwijk. Het was tevens de wedstrijd van de hekkensluiter tegen de trotse koploper. Na negentig minuten stond er een 0-3 uitslag op het scorebord en mocht Waterwijk de drie punten bijschrijven, terwijl FC Almere het steeds lastiger krijgt in de onderste regionen.De eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Er was strijd op het middenveld en het spel golfde op en neer. Wel kreeg Waterwijk naarmate de helft vorderde meer het balbezit. Echter hield Almere de linies kort op elkaar. Na zo’n twintig minuten spelen ontsnapte Waterwijk-spits Tim Klaasen-Bos aan buitenspel, waarna hij op de hielen gezeten werd door de ervaren Jessey Tuffour. De aanvaller legde af op de naar binnen gekomen Gary Bouwmeester. De voormalig speler van FC Almere drukte af, maar zijn harde inzet werd geblokt door een Almeerse verdediger. Dit was voor Waterwijk de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Enkele momenten later was FC Almere dichtbij een treffer, de kopbal ging rakelings over het Waterwijkse doel.

Tot de rust was het lastig te bepalen wie de koploper of hekkensluiter was. Na de thee schakelde Waterwijk een tandje bij. Ryannique Inge stoomde op en verschalkte FC Almere-keeper Nordin Vermeulen. Met bijna uur op de klok werd Klaasen-Bos weer diep gestuurd. Hij legde terug en het spel werd verplaatst door Lindo Pourchez. Gary Bouwmeester werd bereikt en legde af op Douwe Willemars. Hij schoot en maakte de 0-2. Na de tweede Waterwijkse treffer was het verzet van FC Almere gebroken en kon de ploeg van trainer Ben Vis combinerend de wedstrijd uitspelen. Uit een hoekschop voor Waterwijk ontstond een rommelige situatie, maar Willemars scoorde de 0-3. Bijna had Willemars zijn hattrick voltooid. Hij raakte in minuut 78 de lat. Daarna kreeg Waterwijk nog twee grote mogelijkheden, maar de ploeg slaagde er niet in om meer te scoren.

Door de overwinning houdt Waterwijk de koppositie vast. Volgende week ontvangt Waterwijk Zandvoort, FC Almere gaat op bezoek bij AMVJ. Bekijk hier de overige uitslagen, standen en het programma in de zaterdag tweede klasse.