Waterwijk wint na kaartenfestijn in absolute slotfase van AMVJ

Waterwijk blijft in de race voor het kampioenschap in de tweede klasse. Het team van Ben Vis kreeg het zaterdagmiddag in de blessuretijd alsnog voor elkaar om AMVJ aan de kant te zetten: 2-1.

Voor beide ploegen stond veel op het spel. Waar Waterwijk nog altijd met HBOK vecht voor het kampioenschap, strijdt AMVJ tegen degradatie. AMVJ en Waterwijk werkten dan ook hard voor elke meter, waardoor er een wedstrijd ontstond waarin de emoties soms hoog opliepen. Na een klein half uur spelen leek Tyrell Perri voor de openingstreffer te zorgen, maar de scheidsrechter floot voor buitenspel. Daardoor bleef in de rust een 0-0 stand op het scorebord staan.

Vroeg in de tweede helft kreeg AMVJ een mentale tik te verwerken. Bij een opstootje kreeg Lionel Grootfaam de rode kaart gepresenteerd, waardoor de bezoekers met tien man verder moesten. Er ontstond vervolgens een felle wedstrijd waarin maar liefst twaalf gele kaarten vielen. In het laatste kwartier maakte Waterwijk via Douwe Willemars de 1-0. AMVJ gaf echter niet op en zag Max Krake en paar minuten voor tijd de gelijkmaker binnenschieten. Vervolgens maakte Jerold Promes in de blessuretijd voor Waterwijk alsnog de beslissende treffer.

“Persoonlijk vond ik het voetbal niet goed”, zo oordeelde Vis na de wedstrijd. “Ik zag echter wel twee ploegen die keihard werkten voor de punten. Natuurlijk zijn we zeer opgelucht met deze punten. We blijven meedoen voor het kampioenschap en dat is het belangrijkste.”

Ricky Kumar vond dat zijn ploeg met een opgeheven hoofd kon vertrekken. “Het was vandaag echt krankzinnig”, zo keek hij naar het duel. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld en hebben laten zien wat we in ons mars hebben. Deze vorm moeten we komende dinsdag meenemen als we tegen HBOK spelen.”