Home / Algemeen / Waterwijk (zondag) haalt oude bekende Mark de Boer als nieuwe trainer

Waterwijk (zondag) haalt oude bekende Mark de Boer als nieuwe trainer

Mark de Boer gaat volgend seizoen weer aan de slag bij Waterwijk. De oefenmeester had vier seizoenen lang het zaterdagelftal onder zijn hoede en is nu aangesteld als nieuwe trainer van de zondagselectie, waar hij na de zomer Ben Vis opvolgt.

De Boer loopt vanwege zijn voetballende zoon nog drie keer in de week rond op de Almeerse velden en werd door een aantal bekende oud-spelers, die inmiddels in het zondagelftal spelen, gepolst of hij openstond voor de vacante functie. “Zij vroegen zich af met wie zij graag zouden willen werken en kwamen daarop bij mij uit. Ik heb gezegd dat er altijd valt te praten. En van het één kwam het ander. De jongens werden steeds enthousiaster, ik ook en ik heb een goed gesprek gehad met de technische commissie. Het contact met de club is altijd warm gebleven.”

De Boer, oud-trainer van CTO’70 en Fortius, had tussen 2012 en 2016 de leiding bij Waterwijk. Met de Almeerders werd hij in zijn eerste seizoen kampioen van de vierde klasse en eindigde vervolgens drie jaar achter elkaar in de middenmoot van de derde klasse. Vervolgens trok de oefenmeester naar zondag vierdeklasser Buitenveldert. Daar bleef zijn periode beperkt tot één seizoen, na een tiende plek. Momenteel is hij clubloos en heeft De Boer alle vrijheid om veel wedstrijden van zijn nieuwe groep te bekijken.

“Waterwijk is inmiddels een zaterdagminded club geworden, maar ik krijg wel de vrijheid om een eigen technische staf en team samen te stellen. Ik kan gewoon mijn eigen koers varen”, vervolgt De Boer. “De jongens die ik ken willen graag hogerop en vroegen zelfs om versterkingen. Samen met Ben Vis, de huidige trainer, ga ik kijken hoe we dat het beste kunnen invullen. We willen volgend seizoen een leuk en goed seizoen draaien. Natuurlijk het liefst in de derde klasse.”

Foto: Henk Dil

Send this to a friend