Wederdom winst voor DCG, 1-2 bij Altior

Op bezoek bij Altior in Ter Aar heeft DCG een 1-2 zege geboekt. Bij rust stond de brilstand nog op het bord, maar na negentig minuten had DCG wederom de volle buit binnen. Bilal el Hajioui el Jaafari maakte de openingstreffer, waarna Ismail Bouhalhoul de 0-2 maakte. Voor Altior maakte Hartveld nog de 1-2.

“De overwinning was zakelijk.” Van te voren wisten Ibrahim el Mahdioui en zijn staf dat Altior graag op de counter speelt en daarvoor ook gevaarlijke spelers in huis heeft. DCG was dus gewaarschuwd en probeerde Altior niet in hun kracht te laten komen. “En dat is hartstikke goed gelukt. Dat was ook de afspraak vooraf: controleer de counter, dan controleren we de wedstrijd. Zo simpel was het en daardoor winnen we de wedstrijd.”

Voetballend bracht DCG-speler Saber ben Khalou veel, waardoor het aanvallende spel van de Amsterdammers soepel liep. Er werden meerdere kansen gecreerd, maar niet alle kansen gingen erin. “We hadden onszelf meer moeten belonen. Dat is wel echt nodig, willen we echt voor de derde periode gaan spelen.” Er staan nog vier wedstrijden voor DCG op het programma, maar El Mahdioui houdt nog een slag om de arm. “Er komen nog moeilijke wedstrijden aan, waarin we dan niets mogen weggeven. Ik ben benieuwd of de ploeg deze lijn door kan trekken.” De eerste vijf wedstrijden van de derde periode zijn immers door DCG gewonnen. “Aankomend weekend wacht SO Soest, die op een vergelijkbare manier spelen als Altior. Dat gaat dus ook weer lastig worden.” DCG wordt door SCPB’22 en RODA ’23 gevolgd in de stand van de derde periode, het verschil bedraagt drie punten. “Dat zijn ploegen die voor het kampioenschap spelen en ik verwacht dat ze weinig laten liggen. Dat betekent dat wij geen enkele fout mogen maken.”

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Archieffoto: Mario Wormhoudt 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG