Wederom verliezend SDZ daalt plek op ranglijst

Een nieuwe mokerslag voor SDZ. Op Sportpark De Koog van FC Uitgeest werd opnieuw een nederlaag geleden. FC Uitgeest, voorafgaand aan de wedstrijd de hekkensluiter, won met 1-0 van de Amsterdammers. Door de nederlaag wipt FC Uitgeest over SDZ heen. Hierdoor is SDZ de op 1 na laagst geklasseerde ploeg in de zondag eerste klasse A, alleen De Meer staat een punt onder SDZ..

Het duel was een echte degredatiekraker en een zespunten wedstrijd. De ploegen vochten veel duels uit op het middenveld en beide teams hadden moeite om tot een kans te komen. SDZ was vanaf het begin fel en kreeg meerdere kansjes. Zo schoot aanvoerder Sammie Fidani, maar redde FC Uitgeest-keeper Sam Heijne. Aan SDZ-zijde kregen Asaki Suzuki en Max Dekker ook een paar mogelijkheden, maar de verdediging van de thuisploeg bleef overeind. De Amsterdammers bleven het proberen in de eerste helft, maar het team van trainer Thijs Sluijter deelde alleen speldenprikjes uit. FC Uitgeest was weinig dreigend in het eerste bedrijf. Echter wist SDZ-keeper Tim Elmers nog net zijn hand tegen de bal te krijgen toen de thuisploeg ontsnapte. Hierdoor hield hij zijn ploeg op de been.

In de pauze hield Sluijter zijn mannen nog voor dat dit soort wedstrijden vaak maar weinig kansen tellen. En dat was een goede voorspelling voor de tweede helft. De Amsterdammers bleven het overwicht houden en zwoegen, maar de verdediging van FC Uitgeest stond als een huis. SDZ-spits Dekker en aanvallende middenvelder Mike Olgers, allebei met een verleden bij de thuisploeg, werkte hard en vochten de nodige duels uit in de lucht. Echter was dat niet voldoende om de gastheren op de knieën te krijgen. Bij een van de omschakelmomenten van FC Uitgeest was het raak. Keeper Elmers kwam, maar Thijn Ursem van Uitgeest wist eenvoudig binnen te tikken. Hierdoor keek SDZ tegen een achterstand aan en ging aandringen. Een kans voor Suzuki en een schot van Livai Esajas, dat goed gekeerd werd door doelman Heijne. Maar Uitgeest hield stand en maakte veel vuile meters. Na vele minuten blessuretijd floot arbiter Tjong a Hung voor het eind van de wedstrijd.

Gejuich bij de thuisploeg en veel teleurstelling bij de Amsterdammers. Rechtstreekse handhaving lijkt voor SDZ erg lastig te gaan worden. De ploeg van Sluijter moet zich richten op het ontlopen van rechtstreekse degradatie. Volgend weekend wacht een thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer.

De reactie van SDZ-trainer Thijs Sluijter volgt later. Bekijk hier alle foto’s van het duel.