Home / Algemeen / Wedstrijd AGB dertien minuten voor tijd gestaakt: “Dit ging helemaal nergens over”

Wedstrijd AGB dertien minuten voor tijd gestaakt: “Dit ging helemaal nergens over”

Het duel tussen Zaanlandia en AGB in de zondag eerste klasse A heeft het einde niet gehaald. Dertien minuten voor tijd werd deze wedstrijd gestaakt. AGB stond op dat moment met 2-0 achter en speelde met tien man na een rode kaart voor Hursut Meric (twee keer geel).

De ‘discriminatie’-kaart wil trainer Imdat Ilguy eigenlijk niet trekken, maar hij was stomverbaasd wat er gebeurde in Zaandam. Dat begon voor aanvang van de wedstrijd al. “De scheidsrechter zei tegen mijn aanvoerder (Hursut Meric, red.) dat hij geen Turks mag praten. Waarom mag dat niet? Volgens mij leven we in een land waar je vrij je mening mag geven en je eigen taal mag praten. Mijn spits (Rahim Abdul, red.) spreekt alleen Engels, dat mocht wel.”

De Amsterdammers startten niet goed en keken binnen twee minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Davey Kho opende vroeg de score voor de promovendus. Wat AGB hierna ook probeerde, het lukte niet om gelijk te maken. Amine Ennali werd in het strafschopgebied neergehaald, maar dit wuifde de scheidsrechter weg. Meric en Abdul lieten vervolgens ook twee grote kansen op de gelijkmaker onbenut.

Bovendien had AGB de scheidsrechter zeker niet mee. “Bij alles wat wij deden, kregen we geel. Er was helemaal niks aan de hand. Zelfs de tegenstander vond het vreemd”, zei Ilguy. Nadat Burak Bulduk namens Zaanlandia de voorsprong vergrootte, moesten de bezoekers zelfs verder met tien man. Hursut Meric appelleerde voor hands, waarop de scheidsrechter hem direct een gele kaart gaf. “Vervolgens herhaalde hij het nog een keer, om duidelijk te maken dat het hands was, en kreeg Hursut zijn tweede.”

Met tien man konden de Amsterdammers niet meer iets tegenover Zaanlandia zetten. Een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg zelfs een strafschop om verder uit te lopen. “Echt belachelijk. Dit ging helemaal nergens over. Uit frustratie zei mijn assistent iets en moest hij direct vertrekken van de scheidsrechter. Vervolgens was er een klein opstootje. Niet eens tussen beide ploegen, meer richting de scheidsrechter. Hij heeft de wedstrijd direct gestaakt.”

De resterende dertien minuten zullen zeer waarschijnlijk op zondag 11 november worden uitgespeeld. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Harry Kho