Wedstrijd in Wormerveer duurt 10 minuten te lang voor TOB

Het is TOB weer niet gelukt om een wedstrijd tegen een van de vier topploegen in Zaterdag 4b te winnen. Ondanks een goede wedstrijd en een tomeloze inzet van Amsterdamse zijde kreeg het niet waar het weldegelijk recht op had in de uitwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer. De heenwedstrijd in Amsterdam was met 1-5 een prooi geworden voor de Wormerveerders dus de TOB-ers wisten dat ze een topdag nodig hadden om met een positief resultaat huiswaarts te keren.
De gasten begonnen prima aan de wedstrijd, met in de openingsfase een goede doorbraak over links via José Bebeto Ngeze. Maar zijn voorzet leidde niet tot een kans. Geschutter in de TOB-achterhoede zorgde in de 7e minuut voor de eerste grote kans voor de thuisploeg die dit kadootje via Quinten Klopper met beide handen uitpakte, 1-0. Niet veel later leek Fortuna de wedstrijd al te beslissen, toen Ran van der Vliet TOB-doelman Giorgio Kuiper ver voor zijn doel zag staan. Met een trap van eigen helft probeerde hij de TOB-goalie te verrassen, maar zag zijn inzet via de lat over gaan. Na dit explosieve begin kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht met wat speldenprikjes over en weer zonder dat een van beide partijen tot echte grote kansen kwam. Even voor de rust trok TOB de stand gelijk in een fase dat de Amsterdammers iets meer het overwicht naar zich toe trokken. Er was een vrije trap op de rand van het strafschopgebied voor nodig om de 1-1 op het scorebord te zetten maar de wijze waarop dit gebeurde was meer dan overtuigend. Ngeze hamerde de bal langs Fortuna doelman Bjorn van der Deure en zorgde dat beide teams met een gelijkstand de thee op gingen zoeken.
Het waren de Amsterdamse gasten die gesteund door de gelijkmaker het beste de kleedkamer uitkwamen en op zoek gingen naar een tweede treffer. Deze leek al snel in de tweede helft te vallen ,toen TOB spits Paul Bekker Van der Deurne te ver voor zijn doel zag staan. Zijn lob ging ternauwernood naast en over het Wormerveerse doel. Dit was het signaal voor beide teams om vol op de aanval te spelen, wat de wedstrijd zeker te goede kwam. Binnen de eerste tien minuten na de rust schoot eerst TOB-er Moamar Heerenveen in kansrijke positie voorlangs. Kort daarop brak Fortuna-aanvaller Yannick Klopper door de Amsterdamse defensie maar zijn inzet werd onschadelijk gemaakt door Kuiper. Niet veel later kopte Bekker uit een voorzet van Ngeze net naast.
Halverwege de tweede helft sloeg het noodlot TOB in tweevoud toe. Eerst moest spelmaker Timothy van den Berg met een op het oog ernstige hamstringblessure het veld ruimen. Vijf minuten later viel met Redouan Tahri, de tweede middenvelder, uit met kramp waardoor het goed spelende Amsterdamse middenveld uit elkaar viel. Hierdoor verloor TOB de grip op de wedstrijd en werd Fortuna Wormerveer met minuut sterker. Via schoten van Kenyon Westenburg en Yannick Klopper werd de thuisploeg al gevaarlijk maar nog niet doeltreffend. Met nog elf minuten op de klok sloeg het noodlot voor TOB wel toe. Een vrije trap van Van der Vliet vanaf zestien meter werd over het doel van Kuiper geschoten maar moest van de zéér jonge scheidsrechter Senne Rozendaal overgenomen worden omdat hij nog niet gefloten had. De tweede poging van Timo Stam zorgde wel voor de 2-1 en dat brak het Amsterdamse verzet. Vijf minuten na deze tweede Wormerveerse treffer liep de stand dankzij Kay Bruinendael en Gianluca:Locatelli op naar 3-1 en 4-1. Ngeze mocht kort voor het eindsignaal uit een strafschop nog voor 4-2 zorgen na een overtreding op Heerenveen. Dit werd uiteindelijk de eindstand wat bij TOB opnieuw het gevoel achter liet dat er goed was meegevoetbald, dat er voldoende kansen waren gecreëerd maar dat het weer met lege handen stond, dit tot grote frustratie van de Amsterdamse staf en spelers.
Volgende week zaterdag mag TOB opzoek gaan naar eerherstel in de thuiswedstrijd tegen Zaanlandia. Fortuna Wormerveer gaat op bezoek bij WSV 1930.