TABA

Wedstrijd met twee gezichten: TABA wint bij Nieuw West United

De gure decemberzondag begon voor interim-coach Ferry van der Meulen met wat ziekmeldingen. TABA trommelde enkele vervangers uit de O19 op voor het duel met Nieuw West United.

In een zeer levendige openingsfase met over en weer kansen, was het TABA dat de score opende in de vijfde minuut. Na een goed genomen vrije trap was het Pepé Dekker die de kans omzette in een doelpunt: 0-1. Na deze openingsgoal was het TABA dat de lakens uitdeelde en Nieuw West totaal wegspeelde. Met goed voetbal werd de ene kans na de ander gecreëerd, het enige wat ontbrak waren de doelpunten. De tweede goal viel pas in de 35e minuut, de jarige Dion van Vark mocht aanleggen voor een strafschop na een grove charge van een speler van Nieuw West. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten. In het restant van de eerste helft verzuimde TABA om met een veel grotere score van het veld te stappen, een ruststand van 0-4 had zomaar gekund.

De prima eerste helft leek de opmaat voor een veelbelovende tweede helft. Maar niets was minder waar, TABA werd in het eerste half uur van de tweede helft compleet weggespeeld door Nieuw West United. Na 3 minuten lag de bal al achter Roel Hoek. De ene aanval na de andere golfde op de TABA defensie af, maar meer goals wist Nieuw West niet te maken. Het zorgde voor frustraties bij de thuisploeg, die uiteindelijk met tien man verder moest.

Daarna kantelde de wedstrijd en liep TABA uit naar 1-4, zonder verder sprankelend te spelen. Wederom was het Dekker die de 1-3 liet aantekenen en de grieperige Duko de Vries zorgde voor de 1-4.

Aankomende zondag sluit TABA de eerste seizoenshelft af tegen runner-up Zwanenburg. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3c 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)