Wedstrijd met twee gezichten voor SDZ: 4-0 nederlaag

De teleurstelling bij SDZ spatte er van af na de met 4-0 verloren wedstrijd tegen Kolping Boys. Op bezoek in Alkmaar leek er na 45 minuten spelen geen vuiltje aan de lucht en leken de Amsterdammers kansrijk voor de volle buit. Een uur later gebogen koppies bij de spelers van SDZ, want Kolping Boys maakte vier treffers in een helft.

Gedurende de eerste helft werd de wedstrijd veelal op het middenveld uitgevochten. Waarbij zowel de thuisploeg als de bezoekers poogden uit te breken. Kolping Boys en SDZ slaagden daar enkele malen in, maar wisten weinig echt gevaar te stichten. Wel kregen de Amsterdammers meer de overhand. De verdediging stond hoog en het collectief zette Kolping Boys goed vast. Bij de thuisploeg was namelijk veel lengte aanwezig, waardoor trainer Thijs Sluijter opdracht had gegeven om de tegenstander niet in de eigen zestien te gaan verdedigen. Zijn spelers voerden dit uitstekend uit en er werd regelmatig uitstekend gevoetbald. Met goed positiespel werd er door de Alkmaarse defensie gecombineerd, het gehele team droeg zijn steentje bij. Nadat Kolping Boys-doelman Mike de Vries de bal inleverde, wist Robbin Kleefstra te schieten. Zijn inzet was echter te zwak, waardoor de keeper de bal kon vangen. SDZ-spits Max Dekker, die een goede wedstrijd speelde, had het geluk niet aan zijn zijde. Zijn schot werd gekeerd door de Alkmaarse defensie. Ook Kolping Boys kreeg een grote kans in de eerste helft. Er kon namelijk vrij worden ingeschoten, maar SDZ-keeper Daniel Paape kon het schot pareren met zijn been.

De tweede helft was volledig anders. SDZ werd achteruit gedrongen en moest Kolping Boys steeds verder toe laten. Bij de eerste kans was het raak. De boomlange Joey Gijzen kopte een voorzet via de achterkant van de lat binnen: 1-0. Even leken de gasten de rug te rechten en de mouwen op te stropen, maar Kolping Boys was onverbiddelijk. Dezelfde Gijzen scoorde namelijk de 2-0, nadat SDZ-keeper Paape een glibberende bal niet wist te controleren. Door het vertrouwen in een resultaat ging SDZ meer risico nemen, wel betekende dat Kolping Boys in de omschakeling gevaarlijker kon worden. En hier wist de thuisploeg van te profiteren. Dennis Konijn maakte de 3-0, waarna Gijzen zijn hattrick complementeerde: 4-0.

Een bittere pil voor SDZ, want dit zijn de wedstrijden waarin een resultaat moet worden behaald. Oefenmeester Sluijter zag zijn ploeg in de tweede helft niet de discipline opbrengen zoals in de eerste helft. De trainer moest van te voren ook al zijn opstelling omgooien, nadat meerdere spelers te laat waren gekomen. Volgende week speelt SDZ tegen AGB, dat als tweede geplaatst is in de zondag eerste klasse. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma van de competitie.

Bekijk hier alle foto’s van dit duel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ