Wedstrijd met twee gezichten voor Wartburgia

Verleden week leek voorzichtig de lijn naar boven te zijn ingezet door de thuisclub, maar tegen mede-promovendus Always Forward was daar het eerste half uur niets meer van te merken. Vrijwel het gehele team leek een offday te hebben. Het spel was lusteloos en rommelig, passes kwamen niet aan en vrijwel alle duels werden verloren. Het was dan ook niet vreemd dat de bezoeker op 0-1 kwamen. Dennis van Tricht draaide makkelijk naar binnen en kon half verscholen achter zijn tegenstander de bal makkelijk in de linkerhoek draaien.  Een kwartiertje later kon Yannick Kuipers uit een teruggelegde corner ook de 0-2 maken en na een dik half uur leek de wedstrijd wel gespeeld.

Maar voetbal is niet voor niets een populaire sport; je weet immers nooit wat er nog gaat gebeuren. Zo ook zaterdagmiddag, waar Wartburgia een ware ‘remontada’ bewerkstelligde in amper 10 minuten tijd. Eerst was het linksback Jim van den Bos die vanaf de middenlijn de ver voor zijn goal staande keeper verraste met een prachtgoal. Always Forward was nauwelijks van die schrik bekomen of de bal lag op de stip. Joep de Kort werd onderuit geschoffeld in de 16 en een penalty was de enige juiste straf. David van Paridon schoot feilloos binnen en met nog een paar minuten te gaan zette Wartburgia nog maar eens enthousiast aan. De Kort ging alleen op de keeper af, leek te ver in de hoek uit te komen, maar kon de bal nog net binnenglijden: 3-2. De rust was hard nodig voor het publiek om weer even bij te komen.

Na rust vermande Always Forward zich en ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er al na een paar minuten. Nu was het een speler van de bezoekers die onderuit werd gehaald en kon Kevin van Gasteren de 3-3 vanaf de penaltystip binnen schieten. Daarna volgde een boeiende fase waarbij in de 57ste minuut aan beide kanten de bal van de doellijn moest worden gehaald. Vlak erna krulde Lorenzo Ebecilio een makkelijk gegeven vrije trap prachtig binnen, 3-4. Toen Wartburgia’s Menno Bosch twee forse overtredingen vlak achter elkaar met twee keer geel en dus rood bestraft zag, was het verzet bij de thuisclub gebroken en kon Stefan Schipper na weer een verdedigende fout de 3-5 binnentikken. Always Forward staat er goed voor na vier wedstrijden en Wartburgia zal een snel een manier moeten vinden om hun spel een stuk volwassener te maken. Spel dat past bij het hogere niveau dat de tweede klasse van ze vraagt.  

Tekst en foto: Frank van Paridon

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)