Wedstrijd tegen Monnickendam duurt drie minuten te lang voor OFC (zaterdag)

OFC blijft wachten op de eerste zege in de zaterdag tweede klasse A. De hekkensluiter was dichtbij een stunt tegen koploper Monnickendam, maar gaf in de laatste drie minuten een 1-2 voorsprong uit handen: 3-2.

Na ruim een kwartier kwam Monnickendam al aan de leiding. Een lange bal werd slecht verwerkt door de Oostzaanse defensie, waardoor Donny Reugebrink vrij de 1-0 kon binnen schieten. Vlak na de openingstreffer kreeg OFC de eerste kans. Een vrije trap van Adnan Barakat werd stijlvol uit het doel gehouden. In de tweede helft lukte het de gasten wel om op gelijke hoogte te komen. Eduard Lulaj kreeg een vrije doortocht naar het vijandelijke doel en dat was een koud kunstje voor de aanvaller: 1-1.

Hierna werd OFC sterker en nam zelfs brutaal de leiding. Monnickendam werkte een voorzet slecht weg, waar Tolga Demirci in de rebound van profiteerde: 1-2. Tien minuten voor tijd konden de Oostzaners het duel ook op slot gooien. Jesse Braspenning (ex-HBOK) ging in de fout en Demirci kon hierdoor op het doel afgaan. Hij faalde oog-in-oog met de doelman en schoot ook de rebound tegen de paal.

Vervolgens trad een oude voetbalwet in werking. Waar de bezoekers vergaten de wedstrijd naar zich toe te trekken, ging Monnickendam er uiteindelijk met de punten vandoor. In de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd bracht Reugebrink de bezoekers naast OFC. Daar bleef het niet bij, want in blessuretijd schoot Jeffrey Gits via de handen van doelman Davey Clements de 3-2 binnen.

Tot overmaat van ramp eindigden de Oostzaners het duel niet met elf man. Demirci en invaller Rochito Groenhart kregen na twee opstootjes allebei rood en moeten volgende week de derby tegen OSV aan zich voorbij laten gaan. OFC blijft laatste staan, met één punt uit negen wedstrijden. De achterstand op de nummer dertien is inmiddels zeven punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.